Održana humanitarna priredba ''Luča dobročinstva'' | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Održana humanitarna priredba ''Luča dobročinstva''

Izvor: Radio Trebinje | Datum:15.12.2022.

U organizaciji Humanitarnog udruženja „Djeca djeci“ iz Trebinja u bioskopskoj sali Kulturnog centra održana humanitarna priredba pod nazivom „Luča dobročinstva“, u kojoj su učestvovali trebinjski osnovci uz asistenciju nastavnica Dražane Ivanović i Žanele Pažin.

Vjeroučiteljica Žanela Pažin istakla je da su učenici kroz recitacije, eseje i igrokaze govorili o humanosti i dobročinstvu.

„Organizacija 'Djeca djeci' djeluje u sklopu Osnovne škole 'Jovan Jovanović Zmaj' u Trebinju, a članovi su i nastavnici, učenici i roditelji učenika iz sve tri trebinjske osnovne škole. U priredbi su učestvovali učenici iz sve tri osnovne škole i iz Muzičke škole Trebinje. Prikazana su i dva videa, prvi video su na našu veliku radost pripremili učenici i nastavnici iz osnovne škole iz Skoplja koji su imali priliku da posjete naš grad i naše humanitarno udruženje. Video su snimali u kući Majke Tereze, što nam je posebno drago jer su kroz naš rad vidjeli Majku Terezu. Drugi video je o dobročinstvu Svetog Nikole, koji su pripremili učenici Elektrotehničke škole iz Trebinja i to je video za naše najmlađe humanitarce. Ideja za priredbu se davno rodila, ali prethodnih mjesec dana smo se intenzivno pripremali“, rekla je Pažin.

Iva Nosović, učenica sedmog razreda kazala je da je sa drugarima iz razreda pripremila dio priredbe koji se odnosi na tri najveće hrišćanske vrline – „Ljubav, Vjera i Nada“.

„Svi zajedno smo pripremili veliki broj recitacija, par video snimaka i pjesmica. Nije nam trebalo puno vremena da se pripremimo, jer sve što se radi s ljubavlju nije teško“, dodala je Iva.

Gost priredbe bio je dječiji hor „Bubamarac“.

Svoju humanost sugrađani su mogli pokazati i kupovinom kalendara koji su pripremili učenici osnovne škole „Vuk Karadžić“ a čija cijena je 8 KM, kao i dobrovoljnim prilozima koji su se mogli ostaviti u kutijama s obilježjem Humanitarne organizacije „Djeca djeci“ iz Trebinje.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: