Željko Vukčević – mogu li zajedno gusle i motori? (VIDEO) | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Željko Vukčević – mogu li zajedno gusle i motori? (VIDEO)

Izvor: MITROPOLIJA.COM | Datum:16.12.2022.

Gusle su simbol srpskog narodnog pamćenja u dugoj borbi za održanje u prošlosti, ali nisu samo to. Nema danas naroda u kojem je ovaj drevni element kulturnog nasljeđa življe prisutan, poštovan i voljen. Zasluge za takav status imaju mnogi poznati guslari koji su održali popularnost gusala do današnjeg dana, ali i mnogi mladi guslari koji su ovu tradiciju nastavili i u naše vrijeme.

Jedan od onih koji je kao dječak započeo guslarsku karijeru bio je i naš današnji sagovornik Željko Vukčević. On je još kao dječak od 6 godina nastupao u najvećim dvoranama osamdesetih godina, a posle deceniju i po pauze vraće se na guslarsku scenu. Prehodnih godina on je bio poznat kao frontmen poznatog i „kontraverznog“ motociklističkog kluba Noćni vukova, a danas je kroz razgovor sa sveštenikom Pavom Boživićem odgovarao na pitanje – mogu li motori i gusle zajedno?


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: