Partner MKF instalirao treću punionicu za električna vozila u BiH | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Partner MKF instalirao treću punionicu za električna vozila u BiH

Izvor: Partner mkf | Datum:19.12.2022.

Instalacija brze e-punionice je dio projekta, u sklopu kojeg je Partner MKF planirao u BiH otvoriti ukupno četiri brze punionice. Vrijednost ovog projekta, koji finansira Partner MKF iznosi 160.000 KM. Ovo je već treća instalirana punionica za električna vozila, a kompanija Opal Grupa Bihać, u svom hotelu Opal Exclusive **** u centru Bihaća, kao jedan partnera u ovom projektu, osigurala je parking prostor za postavljanje instalacije kao i besplatno punjenje vozila.   



Evropska unija i razvijene zemlje svijeta sve snažnije promovišu upotrebu električnih vozila i u većini zemalja se intenzivno grade javne punionice za električna vozila. Ekološki čista, zdrava okolina je i motivisala Partner da, osim ranije postavljenog „solarnog drveta“, „solarne klupe“ i nabavke dva vozila na elektro pogon, nabavi i instalira punionice za električna vozila. Kao društveno odgovorna Fondacija instaliranjem punionica, Partner MKF želi promovisati rast broja električnih vozila u Bosni i Hercegovini i poboljšati kvalitet života građana  smanjenjem buke i očuvanjem okoline i na taj način dati svoj doprinos u smanjenju štetne emisije CO2 i klimatskih promjena.

Punionicom će se osigurati besplatna usluga punjenja za sve korisnike električnih vozila. 

Na punionici u Bihaću biće moguće istovremeno puniti dva vozila, uz vrijeme punjenja od jednog do četiri sata, ovisno o stanju baterije vozila i vrsti pretvarača u samom vozilu. 


„Partner MKF pružajući podršku i razvijajući zelene projekte, poput punionica na nakoliko lokacija, nastoji građanima potaknuti svijest o očuvanju okoline. Želimo da pošaljemo jednu pozitivnu poruku iz Bihaća i da ovim primjerom motivišemo i druge da svojim doprinosom utiču da se promjeni situacija na bolje, te da u budućnosti najzagađeniji gradovi u Evropi ne pripadaju BiH. Ovo je treća punionica od ukupno četiri, koje ćemo osim u Tuzli, Mostaru i Bihaću postaviti u još jedan grad u BiH. Ovom prilikom posebno bih se zahvalio upravi „Hotela Opal Exlusive“, koji su prepoznali značaj ovog projekta i koji su u pravom smislu partneri u ovom projektu“ izjavio je Senad Sinanović, direktor Partner MKF.


„Opal Grupa svakodnevno radi na poboljšanju i moderniziranju svojih usluga da bi korisnici istih bili što zadovoljniji. Ustupanjem prostora za instaliranje električne punionice „Opal Grupa“ zapravo još jednom pokazuje da je njeno poslovanje usmjereno ka podržavanju i realizaciji projekata, koji za cilj imaju podizanje ekološke svijesti, očuvanja i unapređenja uslova za život u lokalnoj zajednici. Naša poslovna vizija nije samo postati vodeća kompanija na našem prostoru nego i primjer svima u okruženju uz nadu da ćemo ih motivisati na pozitivne promjene. Izuzetno nam je zadovoljstvo biti dio ovako divne priče kroz koju će se grad Bihać i njena ponuda diferencirati od gradova u okruženju“, istakao je direktor grupacije Haris Ćoralić.

 

Telefon: +387 61 732 443 

Email:  [email protected]      


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: