PLIVAČI KVS ''LEOTAR'' ODLIČNI NA OTVORENOM PRVENSTVU BOSNE I HERCEGOVINE U SARAJEVU | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

PLIVAČI KVS ''LEOTAR'' ODLIČNI NA OTVORENOM PRVENSTVU BOSNE I HERCEGOVINE U SARAJEVU

Izvor: PLIVAČI KVS „LEOTAR“ | Datum:19.12.2022.

Plivači Kluba Vodenih Sportova " Leotar" Trebinje proteklog vikenda učestvovali su na Otvorenom prvenstvu Bosne i Hercegovine u plivanju za sve uzrasne kategorije za 2022. godinu u 25m bazenu. 

Prvenstvo je održano u Sarajevu u organizaciji PS BiH 17.-18. 12. 2022. godine. U jutarnjem dijelu programa plivale su se kvalifikacione trke a  u popodnevnom finalne trke.

 

Na bazenu " Otoka" u Sarajevu KVS „Leotar“ su predstavljali Igor Kundačina (2008), Ognjen Ćurić (2007), Jovan Vukoje (2005), Filip Piljević (2005) i Vuk Danojlić (2003).

U izrazito jakoj konkurenciji, 328 takmičara iz 26 klubova sa prostora Srbije , Hrvatske i BIH, na prvenstvu na kom je oboreno 12. rekorda BiH, sa osvojenih 7. medalja, od čega četri srebrene i tri bronzane,  plivači KVS " Leotar" su ostvarili odličan uspjeh.

Jovan Vukoje  je postao  vicešampion države u omladinskoj konkurenciji u disciplinama 200m delfin, 200m leđno i 400m mješovito a bronzanom medaljom se okitio na 400m mješovito, Igor Kundačina u kadetskoj kategoriji se okitio sa dvije bronzane medalje u disciplinama 400m mješovito i 200m mješovito, dok je  Vuk Danojlić postao vičesampion države u seniorskoj kategoriji na 200m prsno. Iako se ovaj put nisu okitili sa medaljama Ognjen i Filip su odlično isplivali  svoje trke.


Prezadovoljni smo isplivanim rezultatima i osvojenim medaljama naših plivača na prvenstvu u Sarajevu. Na vrhunskom nivou su predstavljali naš grad i klub i čestitam im na tome. Iz takmičenja u takmičenje rezultatski napreduju a to su potvrdili i na prvenstvu u Sarajevu. Do kraja godine nam je u planu da odemo na još jedan plivački miting i da sa tim takmičenjem završimo najuspješniju takmicarsku godinu za naš klub. – ističe Veljko Piljević, trener u KVS Leotar.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: