Zelenski večeras u posjeti Vašingtonu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Zelenski večeras u posjeti Vašingtonu

Izvor: RTRS | Datum:21.12.2022.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski otputovaće danas u posetu Vašington, gdje će se susresti sa američkim kolegom Džozefom Bajdenom, prenio je Bi-Bi-Si.
 


Volodimir Zelenski (Foto: EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO)


To će biti njegova prva inostrana posjeta jednoj zemlji otkako je Rusija počela vojnu intervenciju u Ukrajini u februaru.

Britanski javni servis navodi da bi Zelenski mogao da se obrati kongresmenima.

- Tokom radne posjete SAD razgovaraću o jačanju odbrambenih kapaciteta Ukrajine. Konkretno, predsjednik Amerike Bajden i ja razgovaraćemo o saradnji Vašingtona i Kijeva. Postoji mogućnost da se obratim Kongresu, i da održim niz bilateralnih sastanaka - poručio je Zelenski na Tviteru.

U pismu od utorka uveče, predsjedavajuća Predstavničkog doma Kongresa SAD Nensi Pelosi apelovala je na kongresmene da budu prisutni u Kongresu večeras.

- Molim vas, budite prisutni zbog vrlo posebnog fokusa na našu demokratiju - navela je Pelosi, bez navođenja više detalja.

Zelenski je bio domaćin brojnim svjetskim liderima u Kijevu, razgovarao je telefonom sa kolegama iz inostranstva i učestvovao na video konferencijama iz Kijeva.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: