''Prečistač otpadnih voda'' počeo je da radi | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

''Prečistač otpadnih voda'' počeo je da radi

Izvor: Radio Trebinje | Datum:23.12.2022.

Javno preduzeće "Prečistač otpadnih voda" iz Bileće počelo je da radi u punom kapacitetu poslije desetodnevnog generalnog štrajka i postignut je dogovor da ubuduće neće dolaziti do zastoja u njegovom radu da šira zajednica ne bi imala bilo kakve posljedice, izjavio je Srni direktor preduzeća Predrag Nosović.

"Situacija je riješena na zadovoljavajući način i nije bilo nikakvih štetnih posljedica za građane Bileće i šire regije", rekao je Nosović.

On je dodao da je sedam od 22 radnika tog preduzeća odlučilo da prestane da štrajkuje i da nastavi da radi, dok su preostali radnici još u štrajku zbog neisplaćenih sedam plata, ali da su postignuti dogovori kako će ubuduće raditi da ne bi došlo do zastoja i problema.

Nosović je ukazao na značaj tog preduzeća za širu zajednicu, zbog čega je važno da im se isplate zaostale plate, jer je ugrožena njihova egsistencija i da dobiju podršku šire društvene zajednice.

Načelnik Odjeljenja za privredu, društvene djelatnosti i inspekcijske poslove opštine Bileća Ognjen Kapor rekao je Srni da je danas obaviješten da je "Prečistač otpadnih voda" počeo da radi, navodeći da su po zakonu bili obavezni da i tokom štrajka obavljaju minimum poslova.

On je dodao da je opštinska inspekcija juče izašla na teren i naložila im da moraju da rade na minimumu, ali da su oni danas odlučili da počnu da rade u punom kapacitetu.

Kapor istakao da je mikrobiološka ispravnost vode u bilećkom vodovodu zadovoljavajuća i dodao da na kontrolnim tačkama obavljaju te provjere dva puta mjesečno.

On je dodao da će opština u narednom periodu dati sve od sebe da riješi probleme sa isplatom zaostalih plata.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: