Prijem učenika pred put u Italiju | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Prijem učenika pred put u Italiju

Izvor: Radio Trebinje | Datum:23.12.2022.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić danas je organizovao prijem za troje učenika Tehničke škole iz Trebinja koji će početkom naredne godine  otići na jednomjesečnu praksu u Milano u Italiju.

U Italiju 21. januara putuju Lidija Kraljević, Pavle Skočo i Aleksa Musović, učenici trećeg razreda Tehničke škole.

Pavle Skočo kaže da se prijavio na ovakav program na sugestiju profesorice engleskog i da im je škola mnogo pomogla da odu na usvršavanje u svojoj struci.

„Velika su očekivanja, prije svega jer idemo u Milano, nadam se da će nam biti lijepo, ali i da ćemo ispuniti očekivanja škole i grada“, navodi  Skočo.

Luka Gadža učenik trećeg razreda Tehiničke škole je već bio na ovakvoj praksi i kaže da je riječ o dobroj obuci, te da se nada da će svi učenici koji ubuduće budu išli imati  podjednako dobra ili bolja iskustva od njegovih.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je rekao da nije riječ samo o usavršavanju jezika nego i o radu  u određenim firmama u Italiji, što je otvorilo prostor  za razmišljanje da  li može nešto slično da se obavlja u Trebinju i RS.

„Podržaćemo ove učenike i vidjećemo šta može da bude naš doprinos da bude više đaka koji bi se odlučili na ovaj korak. Ovo nije odlazak na duži period, nego sticanje znanja koja će, nadamo se, primjeniti u našem gradu i RS“, istakao je Ćurić.  

Podsjećamo, trebinjski srednjoškolci odlaze u Italiju nakon javnog  poziva za učeničku praksu, a  u okviru projekta „Internacionalizacija VET sistema u zemljama Zapadnog Balkana“ koji se u BiH realizuje od 2020. i trajaće do 2023. godine.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: