Zvaničnici Srpske čestitali katolički Božić | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Zvaničnici Srpske čestitali katolički Božić

Izvor: rtrs | Datum:25.12.2022.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je Božić nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Tomi Vukšiću i katoličkim vjernicima u Srpskoj i BiH uz želju da duhovna snaga najradosnijeg hrišćanskog praznika bude snažan podsticaj za međusobno uvažavanje i jačanje univerzalnih vrijednosti na dobrobit svih građana.
 
 

Neka praznik Hristovog rođenja donese radost, mir i blagostanje i ispuni vaša srca i domove - naveo je Dodik u božićnoj čestitki.

On je vjernicima katoličke vjeroispovijesti poželio da predstojeće praznične dane provedu u zdravlju, zajedništvu i radosti porodičnog okupljanja.

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, povodom Božića i Nove godine, uputila je čestitku nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Tomi Vukšiću, sveštenstvu, redovništvu i svim vjernicima u BiH koji praznuju po gregorijanskom kalendaru.

Povodom nastupajućeg Božića i Nove godine, Cvijanovićeva je njima i svim vjernicima koji najradosniji hrišćanski praznik Hristovog rođenja slave po gregorijanskom kalendaru, uputila iskrene čestitke, sa željom da predstojeće praznične dane provedu u miru, zdravlju i porodičnoj sreći.

- Neka božićne poruke radosti, ljubavi i nade ispune vaša srca i domove, a duhovna snaga praznika pomogne da istrajemo u svim iskušenjima i učvrsti uvjerenje da su zajedništvo, tolerancija i razumijevanje put koji treba slijediti.
Čestit Božić i blagoslovena Nova 2023. godina! - navodi se u čestitki srpskog člana i predsjedavajuće Predsjedništva BiH Željke Cvijanović.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković čestitao je Božić nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Tomi Vukšiću i svim rimokatolicima i ostalim hrišćanima u BiH koji praznuju po gregorijanskom kalendaru, uz želju da praznik podsjeti na njegovanje dobrih odnosa među ljudima i očuvanje duhovnog nasljeđa svih naroda u Republici Srpskoj.

Višković je vjernicima katoličke vjeroispovijesti poželio da prazničnu radost podijele sa najbližima.

- Neka nas praznik koji slavi Hristovo rođenje podsjeti na važnost neprolaznog bogatstva, na njegovanje dobrih odnosa među ljudima i očuvanje duhovnog nasljeđa svih naroda u Republici Srpskoj. Čestit Božić i Nova godina - naveo je Višković u čestitki koju je uputio u ime Vlade Srpske i u svoje ime.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić čestitao je Božić nadbiskupu vrhbosanskom Tomi Vukšiću i vjernicima katoličke vjeroispovijesti sa željom da ovaj veliki praznik proslave u zdravlju i blagostanju.

- Neka nam radost Hristovog rođenja bude nadahnuće za međusobno razumijevanje i uvažavanje jer samo oslonjeni jedni na druge možemo graditi uspješnije društvo. Čestit Božić i Nova godina - naveo je Stevandić u čestitki.

On je čestitku uputio u ime Narodne skupštine Republike Srpske i u svoje ime biskupima, sveštenstvu, redovništvu, svim rimokatolicima i ostalim hrišćanima u BiH koji praznuju po gregorijanskom kalendaru.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: