Аутобиографија Михајла Пупина у авионима Ер Србија | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

Аутобиографија Михајла Пупина у авионима Ер Србија

Извор: RTRS | Датум:26.12.2022.

Национална авио-компанија Србије Ер Србија је у сарадњи са београдским Заводом за уџбенике одштампала аутобиографију једног од највећих свјетских научника Михајла Пупина, под називом "Са пашњака до научењака".
 


Ер Србија Фото: РТРС


Та књига први пут је објављена 1923. године у Њујорку на енглеском језику, а годину дана касније награђена је Пулицеровом наградом, саопштила је Ер Србија.

Најновије издање књиге доступно је на српском и енглеском језику и моћи ће да се купи у авиону Ер Србије са ликом славног научника, пословницама националне авио-компаније у Белвилу и код Цркве Светог Марка у Београду, као и у Премијум салону на београдском аеродрому.

Директор комерцијале и стратегије Ер Србије Бошко Рупић подсјетио је да је прије нешто више од мјесец дана откако је у Србију стигао други широкотрупни авион ербас А330-200 који носи име и лик великог научника Михајла Пупина.

- На тај начин, наша компанија жељела је да ода признање једном од највећих умова и најбољих професора електротехнике свих времена који никада није заборавио српско поријекло и свој завичај - рекао је он.

Рупић је истакао да су корице чувене Пупинове аутобиографије која је недавно одштампана визуелно усаглашене са репом авиона.

Објаснио је да постоји извјесна веза између Пупина и Ер Србије, наиме, баш као што је Пупин својим открићима повезао цијели свијет, српска национална авио-компанија, кроз своју мрежу дестинација, труди се да путницима приближи цијели свијет.

Књига "Са пашњака до научењака" је истинита прича о српском пастиру из малог села Идвор који је постао један од претеча ере телекомуникација.

На српском језику, у преводу М. Јевтића, књига је први пут објављена 1929. године, у издању Матице српске из Новог Сада.

Ново издање књиге штампано је на српском и енглеском језику у тиражу од по 500 примјерака.


Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: