Ивана Вулета и Зураби Датунашвили најбољи спортисти Србије | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

Ивана Вулета и Зураби Датунашвили најбољи спортисти Србије

Извор: RTRS | Датум:27.12.2022.

Свјетска и европска шампионка у скоку у даљ Ивана Шпановић Вулета и првак свијета у рвању Зураби Датунашвили најбољи су спортисти Србије за 2022. годину у традиционалном избору Олимпијског комитета Србије.
 


Ивана Вулета и Зураби Датунашвили (Фото: TANJUG/MILOŠ MILIVOJEVIĆ)


Вулета је трећи пут у каријери добила ово признање, док је рођени Грузијац Датунашвили послије сјајних резултата у дресу Србије први пут изабран за најбољег.

Одбојкашица Тијана Бошковић, капитен свјетских шампионки, изабрана је за најбољег спортисту у тимским спортовима, док су одбојкашице женски тим године.

Најбољи мушки тим су прваци Европе и свијета баскеташи 3x3, док је Адриана Вилагош, европска сениорска вицешампионка и свјетска јуниорска двострука првакиња, поново најбољи млади спортиста и добила је признање "Бобана Момчиловић Величковић".

Најбољи тренер по четврти пут је селектор теквондо репрезентације Србије Драган Гале Јовић.

Трофеј "Олимпијско срце - генерал Светомир Ђукић" добио је некадашњи фудбалер Црвене звезде и репрезентативац Душан Маравић.


Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: