Pacijent iz Trebinja prevezen u bijeljinsku bolnicu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Pacijent iz Trebinja prevezen u bijeljinsku bolnicu

Izvor: Hercegovinapress | Datum:27.12.2022.

Pripadnici Helikopterskog servisa Republike Srpske i ljekari Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Srpske danas su uspješno obavili dva vazdušno-medicinska transporta – iz trebinjske bolnice u bijeljinsku, te iz Beograda u UKC, rečeno je u Helikopterskom servisu.

Jedan pacijent je prevezen u prijepodnevnim časovima, a drugi u poslijepodnevnim.

Prvi pacijent čiji su inicijali U.P. (45), sa akutnim koronarnim sindromom, prevezen je Helikopterskim servisom Srpske iz Opšte bolnice Trebinje u bijeljinsku bolnicu na dalje liječenje i definitivno zbrinjavanje.

Odmah nakon toga, helikopter je upućen ka Beogradu radi transporta pacijentkinje čiji su inicijali M.Š. (60) iz Kliničkog centra Srbije u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske, nakon uspješno završenog liječenja.

Pacijentkinja je u utorak, 20. decembra, imala akutno nastalo začepljenje krvnih sudova mozga. Nakon učinjene trombektomije i embolektomije, ona se oporavljena vratila u nadležnu ustanovu u Republici Srpskoj, gdje će nastaviti sa liječenjem na odjeljenju za neurologiju UKC.


Sa današnjim danom ukupan broj vazdušno-medicinskih transporta u ovoj godini iznosi 72, što je rekordan broj.

– To je ujedno pokazatelj sve većeg značaja i povjerenja, medicinskih ustanova u Republici Srpskoj, Federaciji BiH, kao i medicinskih ustanova u regionu, koji je rezultat dugogodišnjeg uspješnog rada, te predanog i profesionalnog odnosa pripadnika Helikopterskog servisa i medicinsko-tehničkog osoblja UKC – istakli su iz Helikopterskog servisa.

Srpskainfo


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: