Barikade devetnaesti dan, Vučić i Mojsilović obišli jedinice Vojske Srbije kod Raške | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Barikade devetnaesti dan, Vučić i Mojsilović obišli jedinice Vojske Srbije kod Raške

Izvor: RTRS | Datum:28.12.2022.

Devetnaesti dan barikada, na sjeveru Kosova i Metohiji, a od sinoć grupa od 50-tak ljudi blokirala je prelaz Merdare iz pravca Kuršumlije ka Podujevu u znak podrške Srbima sa KiM. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sinoć je obišao jedinice Vojske Srbije između Kraljeva i Raške.
 


Merdare-blokada Foto: RTS


- Vjerujem u pravdu i pravo, ali više od svega u srpsku mudrost, ali i snagu i odlučnost. Živjela slobodarska Srbija - poručio je predsjednik Srbije na Instagramu.

Vučić se potom s ministrom odbrane Milošem Vučevićem, ambasador Srbije u SAD Markom Đurićem i direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petrom Petkovićem, uputio ka kasarni u Raškoj, na razgovar s predstavnicima Srba sa sjevera Kosova i Metohije.

Dačić: Džačka podstiče Kurtija na dalje provokacije

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić rekao je da se albanska ministarka spoljnih poslova Olta Džačka oglasila dajući podršku kriminalnom režimu Aljbina Kurtija i brutalno napadajući Srbiju da zvecka oružjem.

- Nijednom rječju nije opomenula Kurtija da ima međunarodnu obavezu da primenjuje Briselski sporazum, Rezoluciju 1244 i sve druge relevantne dokumente, obavezu da formira Zajednicu srpskih opština, da ne smije da šalje naoružane albanske jedinice na sjever i da ne hapse Srbe samo zato što su Srbi - istakao je Dačić za Tanjug.

Barikade su, kako je naglasio, miran politički otpor protiv terora nad srpskim narodom, koji sprovodi Aljbin Kurti.

- Umjesto da ga upozore da ne ugrožava mir i stabilnost u regionu, albanska ministarka ga još podstiče na dalje provokacije. Zato i ona i cijela međunarodna zajednica snose ogromnu odgovornost za sve što se dešava i može se desiti na Kosovu. Srbija će sve učiniti za mir, na čelu sa predsjednikom Republike Aleksandrom Včićem, ali će i sve učiniti da zaštiti srpski narod od terora i pogroma' - poručio je Dačić.

Džačka je prethodno na Fejsbuku izrazila ''duboku zabrinutost'' zbog barikada na severu KiM i optužila vlasti u Srbiji da, kako tvrdi, ''opravdavaju barikade i kriminalne grupe koje odbijaju da ih uklone''.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: