Због амонијака забрањена употреба воде из Нишаве и риболов | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

Због амонијака забрањена употреба воде из Нишаве и риболов

Извор: RTRS | Датум:28.12.2022.

Штаб за ванредне ситуације Ниша саопштио је да су забрањени употреба ријечне воде из Нишаве, као и риболов због повећане концентрације амонијака који испарава из једног од преврнутих вагона-цистерни на прузи недалеко од Пирота.
 


Ријека (илустрација  Фото: РТРС


Повећану концентрацију амонијака у ријечној води Нишаве утврдили су мјесни Институт за јавно здравље и Јавно комунално предузеће Наисус.

У саопштењу је наведено да је забрањена и употреба за пиће воде из индивидуалних бунара поред Нишаве, преносе медији у Србији.

Међутим, вода за пиће из јавног водовода у Нишу је исправна за пиће и под редовним је и свакодневним праћењем Института за јавно здравље Ниш на 30 локација, саопштио је нишки Штаб за ванредне ситуације.

У ваздуху на подручју Ниша нема повећане концентрације амонијака.

У Пироту је и даље на снази ванредна ситуација, а гас и даље цури на мјесту гдје је вагон цистерна исклизнуо из шина на десетак километара од града, док из градског водовода тврде да је вода исправна и да су контроле учестале.


Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: