Требињски ватрогасци током 2022. добили опрему вриједну 1.000.000 КМ | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

Требињски ватрогасци током 2022. добили опрему вриједну 1.000.000 КМ

Извор: radio Trebinje | Датум:28.12.2022.

Требињска Ватрогасно-спасилачка јединица је током 2022. године добила опрему вриједну око 1.000.000 КМ, која јој је обезбијеђена кроз ИПА-2 пројекат „Flood&Fire“, из буџета Града Требиња и од Републичке управе цивилне заштите.

Ватрогасци су, осим личне опреме за гашење пожара у затвореном и отвореном простору, добили и два возила, чамац, дронове, опрему за успостављање везе, компресор, опрему за лакши приступ угроженим возачима у саобраћајним незгодама.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић рекао је да  је кроз пројекат прекограничне сарадње обезбијеђено око 420.000 евра, од којих је учешће Града 15 одсто, док су сам Град и Републичка управа цивилне заштите издвојили додатних око 200.000 КМ.

„Овим је завршен  пројекат ‘Flood&Fire’, али постоје најаве да ће он бити и настављен и надамо се да ће Град Требиње поново бити дио њега. Сада нам је циљ да урадимо видео систем који ће омогућити да се пожар уочи у почетној фази, што треба да олакша његово гашење“, навео је Ћурић.

Он је истакао да је овим пројектом значајно унапријеђена опрема Ватрогасно-спасилачке јединице, наводећи да ће кроз овај пројекат опрему добити и припадници четири добровољна ватрогасна друштва.

Командир требињских ватрогасаца Здравко Кашиковић рекао је да ће нова опрема добро доћи сваком ватрогасцу.

„У наредном периоду циљ нам је да обезбиједимо још једну цистерну до 10 кубика. Већ смо упутили захтјев Републичкој управи цивилне заштите и очекујемо да нам то буде одобрено“, додао је Кашиковић.

Он је истакао да је ово још један показатељ да Град Требиње у континуитету обезбјеђује средства за несметан и професионалан рад Ватрогасно-спасилачке јединице.

У пројекту „Flood&Fire“ учествовали су Град Требиње, општине Равно, Херцег Нови и Kонавале.


Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: