Novogodišnji intervju sa gradonačelnikom Trebinja Mirkom Ćurićem (Audio) | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Novogodišnji intervju sa gradonačelnikom Trebinja Mirkom Ćurićem (Audio)

Izvor: Radio Trebinje | Datum:29.12.2022.

Godina na izmaku i za grad Trebinje je bila teška, usljed reflektovanja sukoba u Ukrajini i globalne ekonomske krize, ali odgovornim radom lokalne uprave i uz mjere štednje realizovano je više od 60 različitih projekata uz brojne investicije, rekao je u novogodišnjem intervjuu za Radio Trebinje gradonačelnik Mirko Ćurić.

„Teška godina za cijeli svijet, jer se početkom godine desila kriza u Ukrajini i to se sve reflektovalo na cijeli svijet. Činjenica je da smo imali problema, ali isto tako smatram da smo bili odgovorni, da smo smanjili troškove koji nisu trebali da se realizuju, a isto tako zadržali sve nama važne projekte i programe koje smo radili. Radimo preko 60 programa podrške porodici. Nismo odustali ni od jednog programa i sve smo realizovali. Isto tako, investicije koje smo realizovali za razvoj Trebinja su u proceduri ili su pojedine realizovane, posebno one na koje smo čekali dugi niz godina. Projekat na koji se dugo čekalo je zatvoreni bazen, koji se realizovao u ovoj godini na ponos svih nas. Takođe, nešto što je obilježilo ovu godinu je Centar za djecu sa poteškoćama u razvoju koji je završen. Znate i sami da su i radovi u toku na najvećem mostu na rijeci Trebišnjici, koje finansiraju Hidroelektrane na Trebišnjici. Nastavak izgradnje zapadne obilaznice, takođe, istočna obilaznica u čijem sastavu je i most. Grad Trebinje je preuzeo velike obaveze i u smislu eksproprijacije i sporazuma za preduzećem „Hercegovina putevi“. Najveći broj realizovanih projekata, kada je u pitanju putna infrastruktura u ovoj godini je ukupne vrijednosti oko tri miliona maraka“, rekao je on.

Ćurić ističe da je pred gradskom upravom Trebinja i u 2023. godini dosta posla, te da se nada da će biti realizovani kapitalni projekti poput aerodroma i bolnice Trebinje.

„Započeti su radovi i u ovoj godini po pitanju popločavanja Starog grada. Naravno, zadatak nam je da uže jezgro pokušamo popločati u narednom periodu. Zahvaljujem svim ljudima koji nam vjeruju i koji su strpljivi. Možda smo neke projekte i ranije obećali, ali ako smo imali dvije godine korone i to je uticalo na punjenje budžeta i realizaciju određenih projekata. Nastavilo se i sa projektom Duhovnog centra Mrkonjići. Uskoro idemo u izgranju vidikovca, pošto smo dobili dodatna sredstva od Elektroprivrede RS u iznosu od 600.000 KM. Smatramo da će to da bude projekat na ponos svih nas. Po pitanju projekta bolnice, prema informacijama sa kojima ja raspolažem, trenutno je u procesu žalbe za izbor izvođača radova. Što se tiče lokacije znamo da je bilo nekih komentara, a s obzirom da je ministarstvo investitor i da su sve procedure ispoštovane, ja i dalje smatram, prema informacijama sa kojima raspolažem,  to je lokacija koja je već prezentovana, samo što se čeka žalbeni postupak i da se izvođač uvede u radove....Što se tiče aerodroma, poznato je kako je to teklo. Srbija je investitor i izdvojena su značajna sredstva, međutim nije došlo do realizacije iz poznatih razloga. Nadamo se da će upravo sada formiranjem nove vlasti na nivou BiH imati razumijevanja i da će se potpisati neophodan sporazum – memorandum, kako bi investitor bio siguran da će imati podršku i da će ispuniti uslove koje treba da se ispune. Što se tiče ostalih projekata u toku je nabavka za pomoćni teren za FK Leotar i sve sportiste koji se pripremaju. U toku je izgradnja reflektora na stadionu Police. Značajan iznos je izdvojen za ovaj posao. Tu smo za radimo i sigurno je da ćemo u narednom projektu još projekata realizovati i iskoristio bih priliku da se zahvalim Elektroprivredi Republike Srpske na izdvojenih 2,5 miliona KM za novu sportsku infrastrukturu“, istakao je gradonačelnik Ćurić.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić pozvao je građane Trebinja i mnogobrojne turiste koji su najavili dolazak u naš grad da dođu na koncerte 30. i 31. decembra. On je podsjetio da su, pored koncerta planirani i bazari, programi za najmlađe i mnogo toga.

Gradonačelnik Mirko Ćurić je svim građanima Trebinja čestitao Novu godinu i Božić, da ih provedu sa njima dragim ljudima,  puno zdravlja, sreće i uspjeha.

Razgovarala Vlatka Musić


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: