Prijem za sudiju Evrolige | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Prijem za sudiju Evrolige

Izvor: radio Trebinje | Datum:29.12.2022.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić organizovao je danas prijem za Dragana Porobića košarkaškog sudiju, koji se od ove sezone nalazi na listi sudija Evrolige, kao jedini iz BiH.

Gradonačelnik Ćurić je rekao da je uspjeh Dragana Porobića uspjeh i grada i RS, kao i  poruka sportistima u Trebinju da se samo edukacijom i odricanjem mogu postići dobri rezulati, bez obzira iz koje sredine dolaze.

„U cilju unapređenja sporta u gradu razgovarali smo i o tome šta bi trebalo uraditi da imamo što više uspješnih sportista. Trebamo pratiti sportiste na različite načine, da vidimo kako su napredovali i kakav je njihov uspjeh. “ rekao je Ćurić. 

Dragana Porobić se suđenjem bavi  već skoro 17 godina, a šest sezona je sudio ABA ligu.

„Cijelu moju karijeru prati stalna edukacija u zemlji i inostrantvu, jer moram stalno pratiti trendove u košarci. Košarkaška pravila se mijenjaju iz godine u godinu. Kao sport se dosta ubrzala, a i mi moramo biti u toku kroz različite vrste edukacija i analiza suđenja“, rekao je on.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: