Petrović za Herceg TV: Put Foča–Tjentište okosnica razvoja Hercegovine | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

Petrović za Herceg TV: Put Foča–Tjentište okosnica razvoja Hercegovine

Извор: Herceg RTV | Датум:31.12.2022.

Republika Srpska već godinama unazad intenzivno radi na važnim infrastrukturnim projektima, a brojni drugi projekti očekuju se u narednim godinama, izjavio je Herceg TV generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović.

„Sama Republika Srpska uradila je oko 110 km auto-puta. Spojili smo Banjaluku sa Gradiškom, Dobojem, sa Hrvatskom. Tačno je da Hercegovina vapi za boljom putnom infrastrukturom i ono što se radilo u proteklom periodu odnosi se na to da smo uredili putnu komunikaciju između Trebinja i Ljubinja, te se nadamo da narednih dvadeset godina neće biti potrebne nikakve rehabilitacije.“

 

Luka Petrović je istakao da se radi na uređenju i proširenju putnog pravca Ljubinje–Stolac,  te dodao da su presvučene brojne dionice između Trebinja i Gacka.

 

„Prilikom razgovora premijer mi je rekao da je nedavno potpisan ugovor za dionicu puta od Tjentišta do rijeke Drine, te ugovor za most, a u septembru su krenuli radovi na rehabilitaciji puta Brod na Drini prema tome mostu koji vodi prema Šćepan Polju. Kada ovaj projekat bude završen, imaćemo novu dionicu puta od Broda na Drini do Popovog mosta (Tjentište) u dužini od 22 km. Pomenuta dionica puta imaće elemente brze ceste, što znači da će ovom dionicom moći da se vozi brzinom od 80 km na čas“.

 

Dionica puta između Foče i Tjentišta je najkritičnije usko grlo ne samo Hercegovine, nego i Republike Srpske, dodao je Petrović. Mrkonjić putevi će raditi ovu dionicu puta, a istrađživanja su već počela.

 

Petrović je naglasio da to znači veliki napredak za poboljšanje standarda života za kompletnu Hercegovinu, jer će doprinijeti razvoju turizma i jeftinijem transportu, jer Hercegovina sada djeluje potpuno odvojena od ostatka Republike Srpske, 

 

Sa razvojem ovih projekata, uz izgradnju brze ceste od Bijeljine, Zvornika, Milića, Sokoca, Ustiprače, Rudog, Čajniča, pa sve do Foče i dalje ka Hercegovini, očekuje se veliki napredak u razvoju privrede. To su projekti za koje će trebati više vremena i vjerujem da neće biti spoticanja sa nivoa Bosne i Hercegovine, zaključio je Petrović.

 

 


Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: