Zlatna dunjevača Danila Škera | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Zlatna dunjevača Danila Škera

Izvor: RADIO TREBINJE | Datum:02.01.2023.

Danilo Škero iz Trebinja je na petom Međunarodnom festivalu rakije u Pančevu sa njegovom dunjevačom osvojio nagradu „Zlatni majstor rakije“.

Na festivalu pod nazivom „Rakija i rakijaši“ Škero je predstavio dunjevaču koja je „ležala“ četiri godine.

Ovo je Škerovo prvo zvanično priznanje za ovu vrstu domaće rakije i veliko prijatno iznenađenje.

„Nisam ništa očekivao. Sve je došlo spontano.Spremio sam poštom bocu i rekao šta Bog da. Kad su me obavijestili preko imejla da sam dobio zlatnu medalju nisam vjerovao. Evo isplatio se moj mukotrpan i dug rad. Sve sam podredio kvalitetu - od čistoće, dobre i zdrave dunje do pečenja, da se nijedna stavka ne promaši i da bude dobra rakija. Osam profesora sa fakulteta je ocjenjivalo kvalitet rakija i drago mi je da sam ja jedan anonimus iz Trebinja dobio zlato. Presrećan sam i ponosan, evo sada Trebinje ima zlatnu dunjevaču", istakao je Škero.

Njegova dunjevača je bila najbolja među skoro 1.500 uzorka koliko je predstavljeno na ovom tradicionalnom festivalu, na kome su učestvovali rakijaši iz Grčke, Slovenije, Hrvatske, BiH, Sjeverne Makedonije, Mađarske i Rumunije.

Sljedeći cilj mu je velika zlatna medalja tzv. “ajkula” koja je najviše priznanje za rakiju u svijetu.

Danilo Škero je hercegovački plantažni uzgajivač dunja, a rakiju od dunje pravi od 2007. godine.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: