Дјед Мраз даровао крв | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

Дјед Мраз даровао крв

Извор: radio Trebinje | Датум:03.01.2023.

У Служби за трансфузијску медицину Требиње јутрос је Дјед Мраз даровао крв и то је прва доза драгоцјене течности која је дарована у новој години.

Дјед Мраз традиционално на почетку сваке године дарује капи живота.

„Ово је девети пут да дарујем прву дозу крви у новој години. Мислим да је овај хумани гест јако важан, да је ово примјер за све оне који се двоуме да дарују крв, сада је вријеме даривања и треба даривати капи живота, које ће некоме значити много, а за нас је то мало. Ако се двоумите - дарујте крв, ево и Дјед Мраз дарује крв послије свих ових напорних послова, много је добре дјеце било и подијелили смо много поклона али стигли смо и да учинимо и ово веома важно хумано дјело. И не само у ово доба године него и током читаве године, треба да будемо хумани, зато будите хумани, дарујте крв“, поручио је он.

 

Драган Шаренац, начелник Службе за трансфузијску медицину Требиње је истакао да је гест Дједа Мраза подстрек за све будуће добровољне даваоце крви.

„Ово је прави пут да на свечан и јединствен начин започнемо годину добровољног давалаштва крви у нашој служби и ми смо јако радосни због тога. Захваљујемо Дједа Мразу на том најдражем дару за нашу службу. Надам се да ће ово давање крви Дједа Мраза бити подстрек и за оне који нису укључени у добровољно давалаштво крви, да ће кренути стазама хуманости и да ће се укључити у породицу најхуманијих људи. Ми се надамо да је овај примјер Дједа Мраза наговјештај још једне успјешне године у добровољном давалаштву крви“, истакао је Шаренац.

Он је навео да је прошла година била одлична и да је прикупљено укупно 2.235 јединица крви.

Истакао је да је прошла година била једна од најуспјешнијих у добровољном давалаштву крви те да би, да су организоване неке акције, које нису спроведене због епидемије корона вируса, била вјероватно и најуспјешнија година у досадашњој историји требињске трансфузиологије.

 


Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: