Putin naredio: Proglasiti primirje za Božić | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Putin naredio: Proglasiti primirje za Božić

Izvor: RTRS | Datum:05.01.2023.

Ruski predsjednik Vladimir Putin naložio je ministru odbrane Sergeju Šojguu da uvede režim prekida vatre na liniji razdvajanja u Ukrajini od podne 6. januara do ponoći 7. januara, saopštio je Kremlj.
 
 

- Uzimajući u obzir obraćanje njegove svetosti patrijarha Kirila, poručujem ministru odbrane Ruske Federacije da uvede režim prekida vatre na cijeloj liniji razdvajanja u Ukrajini od 12.00 časova 6. januara do 24.00 časa 7. januara - stoji u saopštenju.

Putin je takođe pozvao ukrajinsku stranu da proglasi prekid vatre kako bi se vjernicima omogućilo da prisustvuju bogosluženjima na Badnje veče i na Božić.

Ranije je patrijarh moskovski i cijele Rusije Kiril pozvao na božićno primirje.

- Ja, Kiril, patrijarh moskovski i cijele Rusije, obraćam se svim stranama uvučenim u međusobni sukob apelujući na obustavu vatre i uspostavljanje božićnog primirja od 12.00 časova 6. januara do 24.00 časa 7. januara, kako bi pravoslavni narod mogao da prisustvuje službi na Badnji dan i na dan Hristovog rođenja - navodi se u saopštenju.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: