Škorić: "Koridor života" - najvažnija operacija | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Škorić: "Koridor života" - najvažnija operacija

Izvor: RTRS | Datum:08.01.2023.

Republika Srpska stvorena je prije 31 godinu. Jedna od najvažnijih i najslavnijih bitaka vođenih u odbrambeno-otadžbinskom ratu bila je ona za probijanje koridora, u kojoj su učestvovali, neki i živote dali, brojni pripadnici Vojske Republike Srpske.

Jedan od komandanata, učesnika operacije "Koridor života", koji svjedoči o tim danima, ali i mjesecima i godinama koje su uslijedile u stvaranju i izgradnji Srpske je i Miko Škorić, penzionisani pukovnik.

- Radujemo se Danu Republike. Republika Srpska traje više od 30 godina. Republika Srpska je posebno draga borcima - rekao je Škorić u našem Jutarnjem programu.

Istakao je da su to bila teška vremena.

- Situacija je bila teška. Bili smo odvojeni od matice Srbije. I operacija "Koridor života" je bila humana i najvažnija operacija. Znali smo da moramo sačuvati Republiku Srpsku. Borci su pokazali veliku žrtvu  - naveo je Škorić.

Miko Škorić je penzionisani pukovnik Vojske Republike Srpske, komandant Druge oklopne brigade Vojske Republike Srpske. Teško je ranjen u borbi u rejonu sela Vrela na Ozrenu, 1995. godine


 
 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: