Отворена пета Зимска школа физике у Требињу | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

Отворена пета Зимска школа физике у Требињу

Извор: Radio Trebinje | Датум:15.01.2023.

Друштво физичара источне Херцеговине у сарадњи са Гимназијом „Јован Дучић“ и Градом Требињем већ пету годину заредом организује Зимску школу физике у Требињу.

Доброслав Слијепчевић, професор физике и члан Друштва физичара источне Херцеговине истиче да су поносни што сваке године све већи број ученика похађа Зимску школу.

 

„Ове године је можда и највећа посјећеност школе, пријавило се око 50 ученика из других градова као и дјеца из Требиња, за њих никада не знамо тачан број јер су свима врата наше школе отворена. Ученици су дошли из свих градова Републике Српске а ту су и наши специјални гости из Србије. Пет дана се бавимо физиком, дружимо се, показујемо им љепоте Требиња и надамо се да ћемо их лијепо угостити како би опет дошли у наш град. Циљ Зимске школе физике је да се више ради са талентованом дјецом јер за то баш немамо времена ни могућности у редовној настави“, додао је Слијепчевић.

 

Слађана Скочајић, начелник Одјељења за културу, породицу, спорт и образовање истиче да Град Требиње подржава ову школу али и сваку иновативност на пољу образовања.

 

„Ово је језгро будућих добрих научних радника, с обзиром на то да су се они опредијелили да свој зимски распуст искористе како би додатно учили физику. То нам говори да су спремни да раде на свом образовању и да ће сигурно бити примарна најбоља друштвена група. Честитам им на одабиру да образовање буде њихова водиља и поручила бих им да буду прије свега добри људи и поносни на земљу из које потичу“, додала је Скочајић.

 

Професор физике из Алексинца Славољуб Радуловић каже да је редован гост Зимске школе физике у нашем граду.

 

„Четврти пут сам овдје и истакао бих јако добру организацију. Моји ученици који су долазили овдје на припреме за такмичења су у Републици Србији освајали прва и друга мјеста. Са мном је дошао ученик који је државни првак у физици, а двије године је полазник ове школе и ја увијек кажем да му је Зимска школа физике помогла исто колико и ја да дође до тог успјеха“, рекао је Радуловић.

 

Никола Стамболић, гимназијалац из Алексинца и државни првак из физике у Србији казао је да други пут похађа Зимску школу физике у Требињу.

 

„Што се тиче школе мислим да је ово одлична прилика за све средњошколце да усаврше своје знање, ја сам други пут државни првак из физике у Србији и могу слободно рећи да ми је у постизању тог успјеха пуно помогла и ова школа“, наводи Стамболић.

 

 

 


Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: