Сјећање на најмлађег борца: Жртва Александра Маслеше опомена да се рат никад не понови | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

Сјећање на најмлађег борца: Жртва Александра Маслеше опомена да се рат никад не понови

Извор: radio Trebinje | Датум:16.01.2023.

Поводом 28 година од трагичне смрти Александра Маслеше, најмлађег борца Требињске бригаде и једног од намлађих бораца ВРС, данас је служен помен испред спомен обиљежја на улазу на Стадион малих спортова који носи Александрово име.

Помену су, поред чланова породице, присуствовали и Маслешини саборци, представници требињске Борачке организације и градске управе.

Маслешин саборац Драган Ристић је рекао да је Александар кренуо из школске клупе у рат, у врло незгодном тренутку када је требињска општина била под опсадом хрватских снага.

„Није жалио себе, свој живот, био је гдје је било најтеже, и име таквог човјека живјеће вјечно код његових сабораца и српског народа“, каже Ристић.

Према ријечима Дејана Бодироге, предсједника требињске Борачке организације и данас, када пуцају у дјецу на Kосову, Александров споменик треба да служи као опомена свима, сваком дјетету које долази на стадион „Александар Маслеша“, да се ратови не понове, јер не бирају жртве.

„Град Требиње ће, колико је могуће, изаћи у сусрет свим породицима погинулих бораца. Свјесни смо стања у коме се налазимо, али не смијемо заборавити људе који су погинули за стварање РС“, поручио је градоначелник Мирко Ћурић.

Александар Маслеша је приступио Бобанској чети Требињске бригаде са непуних 16 година, а преминуо је 16. јануара 1995. године на Војно-медицинској академији у Београду од посљедица рањавања на Борачком језеру код Kоњица.


Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: