Vukanović: Krivična prijava protiv Bolnice Trebinje; Lambeta: Vukanovićeve optužbe neutemeljene | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Vukanović: Krivična prijava protiv Bolnice Trebinje; Lambeta: Vukanovićeve optužbe neutemeljene

Datum:17.01.2023.

Lista Za pravdu i red Nebojše Vukanovića, danas je održala konferenciju za novinare povodom dvije krivične prijave koje će danas ova stranka podnijeti Okružnom tužilaštvu u Trebinju. 

Vukanović je napomenuo da se prva krivična prijava odnosi na v.d direktora Bolnice Trebinje, Nedjeljka Lambetu, zbog, kako je napomenuo nepravilnosti u poslovanju ove zdravstvene ustanove koje su utvrdili revizori glavne službe za reviziju javnog sektora RS.

„Sad je na Tužilaštvu da li će pobiti ono što su rekli revizori“, dodao je on. 

Vukanović je podsjetio da je i ranije ukazivao na nepravilnosti u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

„Naša bolnica je u koroni od Kriznog štaba dobila šest respiratora koji su trebali ostati trebinjskoj bolnici, a Lambeta je, bez ičije saglasnosti ustupio respiratore bolnici u Zvorniku i Gradišci. Rodoljub Drašković je donirao skupi RTG aparat koji je trebao da vrši brzu dijagnostiku, a nije bio u upotrebi dok revizori nisu došli i pitali šta je sa aparatom“, kazao je Vukanović i dodao da je druga prijava protiv direktora Bolnice u Foči Radmila Marića.

Nedjeljko Lambeta, direktor Bolnice Trebinje, kazao je, da su Vukanovićeve optužbe bez osnova, kreirane isključivo za dnevno političke svrhe te da je Bolnica Trebinje sve eventualne nesporazume u vezi sa revizorskim izvještajem pojasnila u jučerašnjem saopštenju. Osvrnuo se  na temu respiratora i vrijeme kovid pandemije. 

„Znamo da je Trebinje bilo regionalni centar kovida i da je preko 3.000 pacijenata bilo na liječenju i da su ljudi bili izuzetno zadovoljni uslovima. U januaru 2021. godine je održan sastanak sa ministrom Šeranićem i svim direktorima zdravstvenih ustanova RS gdje su bolnice Zvornik i Gradiška izrazile potrebu za respiratorima. I u saradnji sa Ministarstvom zdravstva i bolnicama smo na revers dali po tri respiratora“, odgovorio je Lambeta. 

On je objasnio da je Rodoljub Drašković na početku pandemije korona donirao aparat koji je do Lambetinog postavljanja na mjesto direktora skupljao prašinu.

„Čim sam postavljen na mjesto direktora, prvo što sam uradio, sa tadašnjom upravom je bilo - postavljanje tog aparata u funkciju. Prvo je bio na Grudnom odjeljenju a poslije na radiologiji i do sada je par hiljada snimaka obavljeno na ovom aparatu“, zaključio je Lambeta. 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: