Ćurić: Naš cilj je da realizacijom projekata obezbjedimo stabilnost građanima | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Ćurić: Naš cilj je da realizacijom projekata obezbjedimo stabilnost građanima

Izvor: Herceg RTV | Datum:17.01.2023.

Sumirajući prethodnu 2022. godinu, gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić istakao je da su uvedeni mnogi programi podrške porodici, a da nisu izostali ni infrastrkturni projekti. Ćurić je dodao da je dosta projekata realizovano u prethodnoj godini.


,, Projekat zatvorenog olimpijskog bazena realizovan je u 2022. Godini, a da ne spominjemo projekte koji su realizovani prije dvije tri ili pet godina. To je značajno uticalo da se promjeni slika stanja u Trebinju na bolje, da dolazi što veći broj turista.Nastavlja se i gradi najveći most na rijeci Trebišnjici u saradnji sa Hidroelektranama na Trebišnjici. Tu je i Dnevni centar za đecu sa poteškoćama u razvoju koji je završen. Takođe bih spomenuo i nabavku opreme za trebinjske vatrogasce u vrijednosti od milion KM'', rekao je gradonačelnik.


Ćurić je istakao da su ovo projekti koji dugoročno obezbjeđuju stabilnost i Trebinju i Hercegovini i RS. Prema njegovim riječima u protekloj godini su asfaltirani i mnogi makadamski putevi. Najavio je da u ovoj godini bi trebalo da budu realizovani važni projekti poput zapadne obilaznice, velike obilaznice, slobodne zone i mnogih drugih.


,,Po pitanju nove bolnice dobili smo informacije da sve ide po planu. To je projekat nadležnog ministarstva i oni su ti koji će da procijene, kada je trenutak za početak i smatram da Trebinje i Hercegovina zaslužuju novi objekat. Odredila se i lokacija, odabran je izvođač i prema informacijama krajem ovoga mjeseca se očekuje početak izgradnje'', naglasio je Ćurić.


Takođe je najavio i nastavak popločavanja Starog grada, izgradnju vidikovca u Mrkonjić gradu, kao vodosnabdijevanje Ivanjice. Ćurić je zaključio da je njihov cilj da rade i da se đelima dokazuju.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: