Bekan: Na području Trebinja tokom noći nije bilo veće materijalne štete (AUDIO) | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Bekan: Na području Trebinja tokom noći nije bilo veće materijalne štete (AUDIO)

Izvor: Radio Trebinje | Datum:18.01.2023.

I pored obilnih padavina na području grada Trebinja, od 70 litara kiše po metru kvadratnom i udara vjetra, koji su noćas dostizali 74 kilometra na čas, za protekla 24 časa nije bilo veće materijalne štete, potvrdio je za Radio Trebinje Stevan Bekan, načelnik Štaba za vanredne situacije grada Trebinja.

„Do sada nemamo većih problema. Prijavljena je šteta na nekoliko stambenih objekata zbog jakih udara vjetra i obavljeno je više tehničkih intervencija u cilju pružanja pomoći stanovništvu. To su sitne popravke na krovovima na Zupcima i na Mosku, ispumpavanje vode u podrumu u Mokrim Dolovima i nadam se da će na tome ostati te da neće biti potrebe za našim intervencijama“, naveo je Bekan.

On je dodao da su sve nadležne službe grada Trebinja u pripravnosti i da je sitaucija pod kontrolom.

„Molimo građane za oprez i nema mjesta panici. U našoj regiji danas je na snazi narandžasti meteoalarm zbog prognozirane količine padavina i svi smo spremni da pomognemo u najkraćem vremenskom roku. Besplatan broj 121 otvoren je za sve pozive građana u slučaju potrebe“, istakao je Bekan.

Elektro i vodosnabdijevanje u našem gradu je uredno.

Trenutni protok rijeke Trebišnjice je 140 metara kubnih u sekundi.

U protekla 24 časa u Bileći je palo 94 litra kiše, Gacku 127 i Nevesinju i na Čemernu 116 litara kiše.

Razgovarala Vlatka Musić.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: