Ćurić: Rekordnih 180 hiljada noćenja; Trebinje najpoželjniji mali grad na Balkanu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Ćurić: Rekordnih 180 hiljada noćenja; Trebinje najpoželjniji mali grad na Balkanu

Izvor: Herceg RTV | Datum:18.01.2023.

Strategijom razvoja je definisano da Trebinje do 2030.godine postane najpoželjniji mali grad na Balkanu, na pitanje da li možemo reći da je taj cilj već ostvaren s obzirom na 180.000 noćenja i rekordnu godinu u oblasti turizma, odgovorio je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, gostujući u našem Jutarnjem programu. On je istakao kako je Trebinje po njegovom mišljenju već došlo u tu fazu, što se može zaključiti i po komentarima ljudi sa svih strana koji su oduševljeni našim gradom i jedva čekaju da dođu u Trebinje.


'' Bez obzira na sve Trebinje je i prije deset godina, i prije dvadeset i pedeset godina bilo na istoj lokaciji, imalo 260 sunčanih dana, imalo blizinu i Dubrovnika i Herceg Novog i Mostara i još nekih gradova koji su ranije prepoznati kao turistički gradovi. Danas se sve više priča o Trebinju. Novogodišnji koncert nikada nije bio posjećeniji. Sve je to dodatni vjetar u leđa. Smatram da smo već manje-više postigli taj cilj, ali nema stajanja.Imamo rok do 2030.godine i smatram da ćemo do tada značajno da premašimo sve rekorde. Do tada će i ostale grane poput poljoprivrede, energetike da budu na višem nivou. Kompletna privreda će do tada biti na mnogo višem nivou '' rekao je Ćurić.

Prvi čovjek Trebinja je zaključio da je slika Trebinja mnogo bolja nego što je bila ranije, da grad napreduje u svakom smislu i da se bolje živi, te da su rezultati svake godine sve bolji.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: