Ево у којим предузећима су радници добили отказе | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

Ево у којим предузећима су радници добили отказе

Извор: SRNA | Датум:18.01.2023.

Радни однос прекинут је са запосленима који не долазе на посао, а примају плату у предузећима „Поште Српске“, Рудник и Термоелектрана „Угљевик“, Рудник и Термоелектрана „Гацко“, те „Електро Бијељина“, потврђено је из Владе Српске.

Ријеч је и о радницима предузећа Хидроелектране на Дрини, „Електрокрајина“ Бањалука, као и о једном запосленом у Министарству за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је синоћ да су направљени значајни искораци у „обрачуну“ са запосленима у институцијама Српске и јавним предузећима који не долазе на посао, а примају плату, те да је већ са десетинама прекинут радни однос.

Министри у Влади Републике Српске и директори републичких управа и управних организација били су у обавези да до 31. децембра раскину уговоре о раду са свим лицима која се воде као запослена у њиховим институцијама, а не појављују се и не долазе на радна мјеста.


Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: