Radnica banke opet prisvojila novac od kredita klijenta | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Radnica banke opet prisvojila novac od kredita klijenta

Izvor: rejting info | Datum:18.01.2023.

Policija u Foči je u ponedjeljak dobila prijavu od oštećenog lica da je 18. decembra prošle godine uplatio cjelokupan dug kredita od 7.800 KM, te da je je taj iznos prisvojila radnica banke, što joj nije prvi pu da radi.

Naime, ona se tada sumnjičila da je 26. aprila prošle godine od klijenta jedne banke koji je uplatio cjeokupan dug kredita od 27.479,66 KM, zloupotrebila novac, a naknadnom provjerom je utvrđeno da je ovaj kredit aktivan.

O svemu je obaviješten tužilac koji se izjasnio da su u pitanju zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i falsifikovanje isprave.

Kako su “Nezavisne novine” tada saznale, u pitanju je bio muškarac koji je jedno vrijeme bio u inostranstvu, a kada se vratio, kako je naveo, shvatio je da i dalje ima dug, iako je otplatio kredit.

Povodom novog slučaja iz Policijske uprave Foča su naveli da su 16. januara ove godine zaprimili prijavu od strane oštećenog lica da je 18. decembra prošle godine u “Unicredit” banci u Foči uplatilo cjelokupan dug kredita od 7.800 KM, a da je naknadnom provjerom utvrdio da je kredit aktivan i da je navedenu zloupotrebu uradilo službeno lice navedene banke.

“O svemu je obavješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Trebinje koji se izjasnio da se preduzmu sve potrebne mjere i radnje na dokumentovanju krivičnog dijela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja”, navode iz policije.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: