Предложен притвор ухапшенима због дјечије порнографије | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

Предложен притвор ухапшенима због дјечије порнографије

Извор: RTRS | Датум:25.01.2023.

Окружно тужилаштво у Бијељини саопштило је да је предложен притвор против шест лица ухапшених због сумње за искориштавање компјутерске мреже или комуникације другим техничким средствима за сексуално злостављање или искориштавање дјетета.

Ухапшени су претходно испитани у просторијама Окружног тужилаштва у Бијељини.

Ријеч је о лицима чији су иницијали С.Ш, Е.Ђ, М.П, П.Г, К.К. и М.Ђ која су ухапшена у акцији Окружног јавног тужилаштва Бијељина, у сарадњи са полицијским органима Републике Српске, Управом криминалистичке полиције Републике Српске, те полицијским управама Бијељина и Зворник, наведено је у саопштењу.

Из Министарства унутрашњих послова Републике Српске раније данас саопштено је да су ова лица ухапшена јуче у оквиру акције кодног назива "Карика 2022".

На основу наредби Основног суда у Бијељини, а под надзором Окружног јавног тужилаштва у Бијељини, на седам локација је извршен претрес кућа и помоћних објеката које су користила осумњичена лица.

Том приликом су пронађени и одузети мобилни телефони, уређаји за похрањивање дигиталних података, сим и меморијске картице, као и остали докази који се доводе у везу са извршењем кривичних дјела, наведено је у саопштењу из МУП-а.

Лица се сумњиче да су у протеклом временском периоду путем друштвених мрежа врбовала дјецу, затим их наводила на израду садржаја дјечије порнографије, те их упознавала са порнографијом шаљући им фотографски и видео-материјал порнографског садржаја, те да су покушавала договорити састанке са дјецом ради вршења обљубе.


Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: