За нову болницу у Требињу више од 128 милиона КМ | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

За нову болницу у Требињу више од 128 милиона КМ

Извор: atv | Датум:26.01.2023.

Влада Републике Српске прихватила је Информацију о потписивању Уговора за реализацију пројекта „Пројектовање, изградња и опремање нове ЈЗУ Болница Требиње“ по принципу “кључ у руке”, за шта ће бити потребно више од 128 милиона.

Влада Републике Српске задужила је министра здравља и социјалне заштите да потпише Уговор за реализацију пројекта “пројектовање, изградња и опремање нове ЈЗУ Болница Требиње“ по принципу „кључ у руке“ са изабраном групом понуђача коју заступа представник групе понуђача „ХЕРЦ ГРАДЊА“ д.о.о. Билећа за укупну цијену понуде од 128.448.448,83 КМ са ПДВ-ом.

Влада Републике Српске је сагласна да се финансијска средства за реализацију пројекта обезбиједе из Буџета Републике Српске, у оквиру Буџета Министарства здравља и социјалне заштите, те да ће се иста исплаћивати у 48 једнаких мјесечних рата, саопштено је из Владе Српске.

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске претходно је спровело тендерску процедуру и донијело Одлуку о избору најповољнијег понуђача, те прибавило мишљење Правобранилаштва Републике Српске на нацрт уговора. Влада Републике Српске је задужила Републичку дирекцију за обнову и изградњу да врши стручно-технички наџор на извођењу радова.

Укупна бруто површина болничког комплекса је 17.826 метара квадратних. Болнички објекат имаће 223 кревета и обухватаће одјељења онкологије, пулмологије, инфективно ођељење, одјељење психијатрије, неурологије, интерно одјељење, одјељење нефрологије, порођајно одјељење и гинекологију, одјељење хирургије и урологије, одјељење ОРЛ и офталмологије, ургентни блок са собом за опсервацију. Ту ће бити и дневне болнице: општа и онколошка, дијализа, хируршка, интернистичка и кардиолошка интезивна њега, полуинтезивна њега, опоравак пацијената – ангиографија и ендоскопија, опоравак пацијената – ОРЛ и офталмологија, одјељење за опоравак уз операциони блок, одјељење за опоравак уз блок оперативне гинекологије и акушерства и интезивну његу – неонатологија.

Предвиђена је медицинска опрема која треба да задовољи стандарде модерне болнице изграђене у складу са посљедњим технолошким достигнућима, по високим медицинским стандардима и адекватна за пружање планираних медицинских услуга. Комплекс ће садржавати и пратећи објекат техничког блока, надстрешницу за санитетска возила, као и припадајуће колске и пјешачке комуникације заједно са паркинзима и зеленим површинама.

 


Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: