Dutina: U martu otvaranje Hercegovačke kuće u Beogradu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Dutina: U martu otvaranje Hercegovačke kuće u Beogradu

Izvor: radio Trebinje | Datum:31.01.2023.

Otvaranje Hercegovačke kuće u Makenzijevoj ulici na Vračaru u Beogradu planirano je u martu ove godine. Agrarni fond Grada Trebinja i Grad Beograd potpisali su ugovor o zakupu poslovnog prostora i sve procedure su završene. Radovi na adaptaciji poslovnog prostora su u toku i do polovine februara biće završeni, a nakon čega slijedi opremanje objekta sa hercegovačkim proizvodima. Ovo je za Radio Trebinje rekao Veselin Dutina, direktor Agrarnog fonda Grada Trebinja.

On je naveo da će objekat imati identičan enterijer i ponudu proizvoda, kao i u ostalim objektima u Trebinju, Banja Luci i Istočnom Sarajevu.

„Veliko je interesovanje za otvaranje ovog objekta. Ovo je još jedan vid podrške hercegovačkim proizvođačima za plasman proizvoda na tržište. Agrarni fond je, uz podršku Grada Trebinja, prvi na ovim prostorima napravio iskorak i na ovaj način omogućio organizovan plasman proizvoda u drugu državu putem otkupa proizvoda od malih poljoprivrednih proizvođača“, istakao je Dutina.

Na sastanku sa Mladenom Cicovićem, šefom kancelarije Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, dogovorena je medijska promocija projekta Hercegovačke kuće.

 

 

Veliko interesovanje za hercegovačke proizvode širom regiona

I ove godine Agrarni fond i Hercegovačka kuća su imali priliku da predstave svoje proizvode na 4. Međunarodnom sajmu voćarstva, povrtlarstva i vinogradarstva „AgroBeograd 2023.“, koji je održan ovog vikenda u Beogradu.

„Agrarni fond grada Trebinja se predstavio na zajedničkom izložbenom štandu Privredne komore Republike Srpske. I ovaj sajam je bila odlična prilika da građanima Beograda i posjetiocima predstavimo proizvode iz Hercegovačke kuće, sam brend i koji su benefiti za proizvođače koji smo za prethodnih pet godina ostvarili koliko postojimo. Imali smo zapažen nastup i posjetioci su bili zainteresovani za hercegovačke proizvode“, rekao je za Radio Trebinje Dutina.

Navodi da će i u ovoj godini imati niz programa podrške poljoprivrednim proizvođačima iz naše regije.

„Biće tu i starih programa podrške koji su se dobro pokazali i planiramo nove programe koje ćemo realizovati, a odnose se, prije svega, na proizvođače koji proizvode za tržište i to kroz nabavku opreme za preradu voća i povrća, pakovanje i čuvanje, sve sa ciljem kako bi podstakli i ostale proizvođače na saradnju sa  Hercegovačkom kućom“, istakao je Dutina.

I ove godine, dodaje, Agrarni fond Grada Trebinja će tradicionalno organizovati dva sajma - „Hercegfest“ na proljeće i Sajam meda i vina za slavu grada.

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: