U toku pojačana kontrola izdavanja fiskalnih računa - ugostiteljski objekti prvi u redu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U toku pojačana kontrola izdavanja fiskalnih računa - ugostiteljski objekti prvi u redu

Izvor: trebinje live | Datum:01.02.2023.

Iz Odjeljenja za komunalno-inspekcijske poslove Grada Trebinje najavljuju da će od početka februara tržišna i inspekcija rada vršiti pojačane vanredne kontrole izdavanja fiskalnih računa i kontrole rada na crno u ugostiteljskim objektima.

Posebna pažnja je usmjerena prema ugostiteljskim objektima, jer je uočeno da se u većini njih veoma rijetko izdaju fiskalni računi, a da neki od njih koriste pečatirane paraf-račune i mobilne aplikacije kako bi gostima naplatili račun što je grubo gršenje zakona.

Veći broj ugostiteljskih objekata na području Trebinja biće na meti inspektora i zbog brojnih prijava gostiju, jer nisu dobili fiskalni račun, što je posebno uočljivo u noćnim časovima. Saznajemo da će kontrole biti svakodnevne, i tokom dana i u večernjim satima. Takođe, kontrolisaće se i da li su radnici prijavljeni u skladu sa Zakonom o radu.
"Većina ugostiteljskih objekata se na sve načine dovija da ostane van PDV sistema, pa prikazuju godišnji promet do 50.000 KM, a pritom cijene naplaćuje kao da je u sistemu PDV-a. To će se posebno kontrolisati, jer i ptice na granama znaju da taj iznos i oni sa najmanjim dnevnim pazarom izbace za šest-sedam mjeseci"


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: