Mihailović za RTRS: Stanje u Turskoj teško; Državljanin BiH i dalje pod ruševinama zgrade u Malatiji (VIDEO) | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Mihailović za RTRS: Stanje u Turskoj teško; Državljanin BiH i dalje pod ruševinama zgrade u Malatiji (VIDEO)

Izvor: RTRS | Datum:06.02.2023.

Državljanin BiH Angel Peševski je negdje u Malatiji, pod ruševinama zgrade u kojoj je boravio, izjavio je generalni konzul BiH u Istanbulu Siniša Mihailović za RTRS.

 

Mihailović je istakao da je kompanija za koju je Peševski radio tražila kontakt sa njegovom familijom.

- Svi se nadamo da će sve biti u redu. Tražili smo i čekamo zvanične informacije Republike Turske - rekao je Mihailović.

On je naglasio da je stanje u Turskoj veoma teško.

- Prema posljednjim informacijama Centra za obavještavanje Republike Turske AFAD poginulo je 1.498 osoba, a taj broj raste iz sata u sat. Ogroman je broj povrijeđenih, nekoliko hiljada - naveo je Mihailović. 

Prema njegovim riječima, tlo u Turskoj se ne smiruje.

- Kažu da naredna 72 časa treba biti jako oprezan. Svi čekaju da se to smiri i da se onda sanira šteta - rekao je Mihailović.

Dodao je da je veliki broj spasilaca upućen u to područje.

- Turska je već rano jutros uputila ogroman broj šatora, velike količine hrane i svega ostalog što je potrebno tim ljudima - podsjetio je Mihailović. 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: