Sutra potpisivanje ugovora o izgradnji nove bolnice u Trebinju | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Sutra potpisivanje ugovora o izgradnji nove bolnice u Trebinju

Izvor: Radio Trebinje | Datum:08.02.2023.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić sutra će u Banjaluci potpisati ugovor o izgradnji nove bolnice u Trebinju sa zastupnikom izabrane grupe ponuđača za realizaciju ovog projekta.

Potpisivanje ugovora za realizaciju Projekta "Projektovanje, izgradnja i opremanje nove Bolnica Trebinje" po principu "ključ u ruke" planirano je u 12.30 časova u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske, najavljeno je iz resornog ministarstva.

Izjave za novinare planirane su nakon potpisivanja ugovora.

Ovaj projekat predstavlja jedan od najznačajnijih poduhvata Vlade Republike Srpske u zdravstvenom sistemu, sa ciljem izgradnje savremeno opremljene bolnice za pružanje kvalitetnih zdravstvenih usluga po najvišim standardima građanima Trebinja i susjednih opština i gradova.

Ukupna bruto površina novog bolničkog kompleksa u Trebinju je 17.826 metara kvadratnih.

Bolnički objekat imaće 223 kreveta i obuhvataće odjeljenja onkologije, pulmologije, infektivno odjeljenje, odjeljenje psihijatrije, neurologije, interno odjeljenje, odjeljenje nefrologije, porođajno odjeljenje i ginekologiju.

U ovom objektu biće smješteno i odjeljenje hirurgije i urologije, odjeljenje ORL i oftalmologije, urgentni blok sa sobom za opservaciju, dnevne bolnice - opšta i onkološka, dijaliza, hiruršku, internističku i kardiološku intenzivna njegu, poluintenzivnu njegu, oporavak pacijenata – angiografija i endoskopija, oporavak pacijenata – ORL i oftalmologija.

Predviđeno je i odjeljenje za oporavak uz operacioni blok, odjeljenje za oporavak uz blok operativne ginekologije i akušerstva i intenzivnu njegu – neonatologija.

Predviđena je medicinska oprema koja treba da zadovolji standarde moderne bolnice izgrađene u skladu sa posljednjim tehnološkim dostignućima, po visokim medicinskim standardima i adekvatna za pružanje planiranih medicinskih usluga.

Kompleks će sadržavati i prateći objekat tehničkog bloka, nadstrešnicu za sanitetska vozila, kao i pripadajuće kolske i pješačke komunikacije zajedno sa parkinzima i zelenim površinama.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: