Na fešti od mimoze, ribe i vina 30 000 posjetilaca | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Na fešti od mimoze, ribe i vina 30 000 posjetilaca

Izvor: RTHN | Datum:18.02.2023.

Fešta od mimoze ribe i vina, tradicionalni program u okviru Praznika mimoze, okupila je u Baošiću preko 30.000 posjetilaca. Program je počeo defileom Gradske muzike Herceg Novi, Mjesne muzike Đenović, mažoretki, trombonjera i maškara od Portonovog do Baošića.

Ispred Doma kulture u Baošićima održan centralni program, a Novljane i goste zabavljali su Đorđe David i Ivana Peters. Nastupili su i KUD Sloga i klapa Kastel Nuovo. Riba se pržila na 11 vatri, a dijeljeni su: vino, pivo, rakija, priganice, suve smokve i mimoza. Gosti su, osim u dobroj zabavi, uživali i u suncu. 

Predsjednik Opštine Stevan Katić zadovoljan je što vidi ovoliko ljudi u Baošiću i što se gosti vraćaju u Herceg Novi.

-Mislim da će ovo biti jadan od najboljih praznika, kako po programu, tako i po organizaciji. Sve me to dodatno raduje jer se isplatio taj rad. Promocija je počela mnogo ranije nego prethodnih godina. U Herceg Novom se ovih dana tražio krevet više. Gosti su morali da se smještaju u Kotor i u Tivat, tako da je pun pogodak i program i organizacija, kazao je Katić.

Na fešti su bili brojni predstavnici gradova prijatelja i pobratima sa kojima Herceg Novi gaji dugogodišnje veze, kao i diplomatski kor zemalja regiona i Evrope.
Prema riječima ambasadora Kipra i redovnog gosta Herceg Novog, Dimitriosa Teofilaktua, Praznik mimoze donosi sjajnu atmosferu i energiju, a Herceg Novi i Boka kotorska omogućuju da se osjeća kao kod kuće.

– Herceg Novi je moj omiljeni grad u Crnoj Gori i šire. Kada sam prvi put bio u Kući Iva Andrića (oktobar, 2021.) pomislio sam kako ovo inspirativno mjesto Andrić nije izabrao slučajno. Radi se o prelijepom pejzažu i veličini grada, zimi je sve malo sporije, ali zato postoje ove dodatne aktivnosti poput Praznika mimoze koji privlače goste u Herceg Novi, poručio je ambasador Teofilaktu.

Ambasadoru Rusije u Crnoj Gori, Vladislavu Maslenikovu, ovo nije prvi put da je u Herceg Novom i na Prazniku mimoze. Posebno su mu interesantni Salon vina, koji se održava još danas, Izložba cvijeća, koja traje do nedjelje, a večeras će učestvovati i na maskenbalu u Institutu “Dr Simo Milošević”.

Predsjednik Mjesne zajednice Đuro Cvjetković kazao je da su riba se pržila na 11 vatri. Obezbijeđeno je 1 200 kilograma 1 000 litara vina, a nagradili su najbolje sportiste iz Baošića. Uručili su im diplome i sportsku oprem

Fešta će večeras biti nastavljena na prvom maskenbalu koji će biti održan u Institutu „Dr Simo Milošević“. Početak je u 21 sat.

 
 

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: