Mirko Ćurić: Jedina smo lokalna zajednica sa programom zapošljavanja djece poginulih boraca | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Mirko Ćurić: Jedina smo lokalna zajednica sa programom zapošljavanja djece poginulih boraca

Izvor: rejting info | Datum:21.02.2023.

Jedina smo lokalna zajednica u RS koja je realizovala program samozapošljavanja djece poginulih boraca, uz novčanu naknadu od 20. 000 KM, istakao je danas gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, tokom razmatranja Odborničkih pitanja na 16. sjednici gradskog parlamenta.

„Kao odgovorna vlast, pokrenuli smo niz aktivnosti koje su u našim mogućnostima kako bismo pomogli ovoj kategoriji stanovništva. Upravo je program samozapošljavanja i pokrenut na inicijativu djece poginulih boraca, njihova je bila želja da se poveća iznos novčanih sredstava za ovu namjenu. Hvala onima koji su se prijavili na ovaj poziv, neke smo, posredno, predložili za zaposlenje, pa je od našeg posljednjeg sastanka zaposleno 10 djece poginulih boraca u javnom sektoru ili su pokrenuli program zamozapošljavanja. I u narednom periodu ćemo rješavati ovo pitanje, shodno mogućnostima“, obrazložio je Ćurić.

 
On je zapitao šta je sa ostalim lokalnim zajednicama, kada je u pitanju rješavanje pitanja zapošljavanja i novčane pomoći ovoj kategoriji stanovništva.

„Svima su puna usta priče o demobilisanim borcima, mladima, socijalnim kategorijama, penzionerima. Gdje su ostale lokalne zajednice, šta je sa njihovom pomoći? Mi djelujemo i želimo da pomognemo sve do jednoj kategoriji stanovništva, da svima izađemo u susret, u mjeri koju nam zakon i naše mogućnosti dozvoljavaju“, istakao je Ćurić.

Odbornik SDS-a Ilija Mastilović je prethodno tokom Odborničkih pitanja zapitao ko je odgovoran za stanje boračke populacije u našem gradu, u kojem je veliki broj demobilisanih boraca nezaposlen, a, kako je naveo, trenutno 56 djece poginulih boraca na evidenciji Biroa za zapošljavanje.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: