Košarac: Sajamskim manifestacijama omogućiti promociju turističke ponude Srpske, kao i FBiH | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Košarac: Sajamskim manifestacijama omogućiti promociju turističke ponude Srpske, kao i FBiH

Izvor: Radio Trebinje | Datum:25.02.2023.

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac, koji je danas posjetio izlagače iz Republike Srpske i Federacije BiH na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, izjavio je da postoji želja da se uz pomoć međunarodnih finansijskih organizacija, a na zahtjev entitetskih struktura, organizuju slične sajamske manifestacije, a na kojim bi se promovisale turističke ponude Srpske i FBiH.

- Želja je da omogućimo da Republika Srpska bude domaćin međunarodnih sajmova iz oblasti turizma i ugostiteljstva i da i mi pozivamo Srbiju. Mi se uvijek rado odazovemo pozivu Srbije, ali vjerujem da i mi imamo naša iskustva, naše kapacitete, naša planove i naše ljude koji mogu da organizuju važne sajamske manifestacije", rekao je on.

 

Košarac je ponovio da je važno da Republika Srpska zajedno sa Srbijom i drugim zemljama u okruženju zajedno nastupa na međunarodnim sajmovima i da to bude definisano kao nacionalna politika razvoja Republike Srpske.

 

- Žao mi je što FBiH kasni u strateškim dokumentima, ali vjerujem da će i oni sustići Republiku Srpsku - rekao je Košarac novinarima.

 

Košarac je tokom posjete Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu obišao štand Turističke organizacije Republike Srpske na kom organizovano nastupa oko 20 lokalnih turističkih organizacija.

 

Prisustvovao je promociji gastro ponude Semberije, te posjetio i štandove Turističke organizacije Trebinja, Istočnog Sarajeva i Sarajeva.

 

Na štandu turističke organizacije Trebinja na kratko mu se i na njegov poziv pridružio ministar za rad i zapošljavanje Srbije Nikola Selaković.

 

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: