Почела припремна настава за будуће школарце | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

Почела припремна настава за будуће школарце

Извор: radio Trebinje | Датум:02.03.2023.

У дјечијем вртићу “Наша радост” у Требињу почела је реализација тромјесечног програма за дјецу пред полазак у школу, која нису обухваћена предшколским васпитањем и образовањем.

Припремним програмом, који траје до краја маја, обухваћено је 36 дјеце, распоређених у двије васпитно-образовне групе у објектима у Бреговима и Горици.

Малишани се за полазак у школу припремају три сата радним данима, а ради се по програму предшколског васиптања и образовања, који је прописало Министарство просвјете и културе РС.

„Обухваћени су сви аспекти развоја најмлађих. Овај програм је здрав темељ за школу, јер се дјеца прије свега, друже и социјализују , а кроз игру и адекватно припреме за школске задатке“ каже за Радио Требиње Весна Kојовић, педагог у вртићу „Наша радост“.

Поред полазника „мале школе“, у овој васпитној установи у текућој школској години је и шест група предшколске дјеце, три у објекту у Бреговима, у објекту у Горици два, а у Полицама једна група предшколаца.

У Министарству просвјете и културе РС раније су рекли да је за реализацију програма припреме дјеце пред полазак у школу укиупно издвојено око 526 хиљада KМ, а реализује се у 36 предшколских установа, 80 основних школа и четири школе за дјецу са сметњама у развоју у РС.






Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: