Turnir u šahu okupio preko 50 mališana iz istočne Hercegovine i Dubrovnika | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

Turnir u šahu okupio preko 50 mališana iz istočne Hercegovine i Dubrovnika

Извор: Radio Trebinje | Датум:05.03.2023.

U Domu mladih u Trebinju danas je otvoren tradicionalni turnir u šahu ’Liga Stare Hercegovine’, za djecu uzrasta do 14 godina.

Đorđe Karić, ispred Šahovskog kluba ’Tribunia’ koji je organizator ovog turnira, istakao je da su prezadovoljni odzivom te da se na turnir prijavilo oko 50 takmičara.

’Na današnji turnir stigli su takmičari iz istočne Hercegovine, odnosno iz Nevesinja, LJubinja i Gacka a ono što je novost je da su tu i naši drugari iz Dubrovnika. Na svakom turniru je sve više i više prijavljene djece i mislim da idemo u pravom smjeru. Naravno, najboljim takmičarima ćemo uručiti medalje i diplome’, dodao je Karić.

Načelnik Odjeljenja za kulturu Slađana Skočajić kaže da su ponosni na dobru organizaciju, te da se nadaju da će u narednom periodu Trebinje pokazati kako može biti dobar domaćin i regionalnih, ali i međunarodnih turnira u šahu.

’Danas evo u sunčanom Trebinju, u Staroj Hercegovini, u Domu mladih održava se jedno interesantno takmičenje, lijepo je biti prisutan ovdje i vidjeti ovoliko dječice. Tu su učesnici iz svih gradova istočne Hercegovine, a ono što nas raduje i što je novo jeste da su tu i mali gosti iz Dubrovnika. Domaćin takmičenja je Šahovski kub 'Tribunia' koji je nov u našem gradu, ali ozbiljnim koracima grabi narijed, dobrim radom, dobrim pedagoškim metodama okupili su veliki broj djece i pretpostavljam da će oni u narednom periodu ovo takmičenje pretvoriti u takmičenje mediteranskog tipa, da se svi dobro osjećamo i da Trebinje pokaže da može biti dobar domaćin’, rekla je Skočajić.

Petnaestogodišnji Dimitrije Vujović već tri godine je član Šahovskog kluba ’Tribunia’.

’Zadovoljan sam onim što sam do sada naučio u ovom šahovskom klubu, mislim da iz dana u dan sve više napredujem. Ovakvi turniri su za nas jako važni, jer se družimo i upoznajemo nove drugare’, dodao je Dimitrije.


Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: