Pas lutalica napao više Trebinjaca u centru grada, jednom nanio povrede | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Pas lutalica napao više Trebinjaca u centru grada, jednom nanio povrede

Izvor: Trebinje Live | Datum:10.03.2023.

Trebinjac Dragan N. prošao je sa lakšim tjelesnim povredama nakon što ga je u večernjim časovima napao pas lutalica u samom centru grada. U Službi hitne medicinske pomoći ukazana mu je prva pomoć, a slučaj je prijavio i policiji.

Ovaj naš sugrađanin kaže za TrebinjeLive.info da se sve odigralo prije tri dana, u večernjim časovima, u Preobraženskoj ulici kod „Marketa 99“, gdje ga je pas i napao.

„Šetao sam kada se pojavio pas i napao me. Ogrebao me na više mjesta, a samo pukom srećom sam uspio da ga spriječim da me ne ugrize. Javio sam se u Hitnu pomoć jer sam primjetio ogrebotine u predjelu butine“, rekao je ovaj Trebinjac.

Navodi i da je slučaj prijavio trebinjskoj policiji.

Na trebinjskim ulicama povećan je broj pasa lutalica, a postojeći azil za pse na Obodini je odavno popunjen. Izgradnja novog azila u Zgonjevu treba da bude završena uskoro.

Treneri pasa kažu za naš portal da pas koji jednom napadne to najčešće učini ponovo.

„To može da bude već narednog dana, a može i poslije deset ili 20 dana. Takve pse, posebno one koji nisu vlasnički, treba čim prije ukloniti sa ulica, jer su oni veoma opasni“, kaže nam Mišo Pamučina iz Javne ustanove „Ekologija i bezbjednost“.

Pojašnjava i da je neophodan odgovorniji odnos vlasnika pasa, te da su neophodne češće kontrole da li psi nose brnjice.

Prema informacijama do kojih je došao TrebinjeLive.info, isti pas lutalica je i juče napao jednog našeg sugrađanina na istom mjestu, ali na svu sreću prošao je bez povreda.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: