Potpisan ugovor između Ers-a i RiTE Gacko | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Potpisan ugovor između Ers-a i RiTE Gacko

Izvor: Herceg rtv | Datum:21.03.2023.

Danas je u Gacku potpisan ugovor između Elektroprivrede RS i RiTE Gacko, ugovor su potpisali Maksim Skoko v.d. direktor RiTE Gacko i Luka Petrović v.d. Generalni direktor MH ERS. Ugovor je  potpisan  na period od dvije godine. Termoelekrana Gacko prodavaće energiju Elektroprivredi uz određene preuzete obaveze. Ovom saradnjom biće riješena mnoga kadrovska pitanja u Termoelektrani Gacko, kojoj nedostaje radne snage.

Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik  najavio je otvaranje srednje škole odnosno smjer škole u Gacku koji će biti potpuno okrenut ka potrebama Termoelektrane Gacko, čime će se omogućiti prekvalifikacija radnika.

Na sastanku je naglašena potreba za dugotrajnom stabilnošću Termoelektrane Gacko koja se smatra kao jako važan faktor u sistemu Republike Srpske. Između ostalog najavljena su i ulaganja u postrojenje Termoelektrane Gacko.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: