Ćurić na obilježavanju Nato agresije u Somboru, zvuk sirena i ugašena svjetla u 19.45 časova | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Ćurić na obilježavanju Nato agresije u Somboru, zvuk sirena i ugašena svjetla u 19.45 časova

Izvor: Radio Trebinje | Datum:24.03.2023.

Grad Trebinje večeras će obilježiti 24. godišnjicu Nato bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije, koje je izvedeno bez saglasnosti Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija, a tokom koga je, za 78 dana agresije, ubijeno 2.500 civila od kojih najmanje 79 djece i više od 1.000 vojnika i policajaca.

U znak sjećanja na stradale u Nato agresiji, gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić prisustvovaće državnom obilježavanju ovog događaja koje će biti priređeno u Somboru u prisustvu patrijarha srpskog Porfirija te predsjednika Srbije i Srpske  – Aleksandra Vučića i Milorada Dodika.

Skup na Trgu Svetog Đorđa u Somboru, koji je jedan od prvih gradova gdje su pale bombe i izgubljeni ljudski životi, počinje u 18.00 časova.

Istim povodom, večeras će se oglasiti sirene sa sistema za uzbunjivanje i obavještavanje grada Trebinja, dok svjetla na zgradi Gradske uprave biti izgašena, simbolično u 19.45 časova kada je pala prva bomba agresora na SR Jugoslaviju.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: