Gatački ribolovci stranci na svojim vodama | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Gatački ribolovci stranci na svojim vodama

Izvor: radio Gacko | Datum:01.04.2023.

Ribolovna sezona u Gacku počela je danas 1. aprila. Gatački ribolovci okupljeni u Udruženju ribolovaca „Klinje“ nisu obilježili otvaranje ribolova jer kažu da su stranci na sopstvenim vodama. Naime, prema riječima predsjednika Udruženja „Klinje“ Vukote Koprivice, ne gazduju vodama jer je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS koncesiju dodijelilo Udruženju lovaca i ribolovaca „Vranjača“ Gacko iako se broj ribolovaca u „Vranjači“ može izbrojati na prste jedne ruke.

Nezadovoljni radom „Vranjače“ značajan broj gatačkih ribolovaca, njih više od 80 je osnovalo SRD „Klinje“ sa ciljem intenziviranja aktivnosti na zaštiti ribljeg fonda, sprečavanju krivolova i očuvanju biodiverziteta.

Poseban akcenat u radu bio bi na očuvanju autohtone vrste potočne pastrmke koja je pred izumirenjem, kaže Koprivica i ukazuje na problem nebrige o rijekama. Ističe da su riječna korita i priobalna područja zapuštena i zatrpana smećem. Budući da ne gazduju vodama sve njihove naredne aktivnosti će biti usmjerene na ispravljanje nepravde koja im je učinjena


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: