POLICIJA DALA VELIKI DOPRINOS U ODBRAMBENO-OTADŽBINSKOM RATU | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

POLICIJA DALA VELIKI DOPRINOS U ODBRAMBENO-OTADŽBINSKOM RATU

Izvor: Srna | Datum:03.04.2023.

Pripadnici policije dali su veliki doprinos u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, a među njima i 30 pripadnika nekadašnjeg centra javne bezbjednosti u Trebinju koji su životom platili slobodu, rečeno je danas u Trebinju gdje je povodom Dana policije Republike Srpske odata počast poginulima.


Poginulima je kod spomenika služen parastos, a potom su cvijeće položile su delegacije Policijske uprave Trebinje, Gradske uprave Trebinje i Boračke organizacije Trebinje.

Predsjednik Boračke organizacije Trebinje Dejan Bodiroga rekao je da mu je drago što MUP gaji tradiciju da obilježava ove dane i sjeća se saboraca koji su dali život za Republiku Srpsku.

Načelnik Policijske uprave Trebinje Siniša Laketa rekao je da je ova uprava u prošloj godini brinula o bezbjednosti građana i ostvarila dobre rezultate.

Laketa je naveo da je bezbjednosna situacija na zadovoljavajućem nivou i da je smanjen broj krivičnih djela i narušavanja javnog reda i mira.

"Rasvijetlili su većinu krivičnih djela koja mogu ugoziti bezbjednost građana i njihove imovine. Iz oblasti nedozvoljene proizvodnje i prometa droga, evidentirali smo 101 prekršaj, 12 krivičnih djela, a imali smo pljenidbe više od kilogram kokaina, 33 kilograma marihuane i slično", rekao je Laketa.

On je pozvao gradonačelnika Trebinja i načelnike opština istočne Hercegovine da partnerskim odnosima sa MUP-a Srpske rade zajedno na realizaciji video-nadzora, koji je bitan segment bezbjednosti.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je novinarima da je Trebinje prva lokalna zajednica u Srpskoj koja je iz budžeta grada preuzela odgovornost kada je riječ o ugradnji video-nadzora, da je potpisan sporazum sa MUP-om Srpske, te će se u narednom periodu raditi na dogradnji i proširenju tog sistema.

Načelnik opštine LJubinje Stevo Drapić rekao je novinarima da će se ova lokalna zajednica oglasiti o video-nadzoru u skladu sa mogućnostima, napomenuvši da ova opština ima problema kada je riječ o saobraćajnoj bezbjednosti puta Stolac-LJubinje jer je u lošem stanju, a veoma je tranzitan.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: