Izgorjelo bijeljinsko preduzeće: Milionska šteta | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Izgorjelo bijeljinsko preduzeće: Milionska šteta

Izvor: atv | Datum:09.04.2023.

Požar velikih razmjera buknuo je jutros u Bijeljinskom preduzeću za proizvodnju i obradu drveta - Mega drvo. Materijalna šteta ogromna. Vatrena stihija prvo je zahvatila jednu halu, a kasnije se proširila i na još tri. Četiri hale kompletno su izgorjele.

 

Požar je prijavljen  jutros oko 6.15 časova, a vatru je gasila kompletna ekipa vatrogasne jedinice Bijeljina uz pomoć kolega koji su pristigli iz vatrogasnih jedinica Lopare i Ugljevik. Ono što je najvažnije, kako kažu, na svu sreću, u požaru nema povrijeđenih osoba.


Veliki napor vatrogasaca uložen je kako se požar ne bi dalje širio. Na terenu je bilo preko 10 vatrogasnih vozila. Cisterne iz bijeljinskog preduzeća AD Komunalac i Bijeljina puteva takođe su bile neophodne jer je bila potrebna velika količina vode. 

"Izgorjele su četiri hale kompletno, polu gotovi i gotovi proizvodi koji su bili u halama. A znamo da se preduzeće bavi preradom drveta i da je to bilo sve suvo drvo i gotovi namještaj, lakirnica, tako da je velika materijalna šteta. Požar je lokalizovan i nema više opasnosti da se požar proširi na druge objekte. Materijalna šteta je ogromna, ove hale sto su izgorjele 100 odsto je materijalna šteta i unutra što je bilo, mašine, proizvodi, sve je izgorjelo. Na svu sreću nema povrijeđenih radnika preduzeća Mega drvo, kao ni vatrogasaca“, rekao je šef Teritorijalne vatrogasne jedinice Bijeljina Mile Spasojević.

Komšiju koji živi preko puta probudila je buka. Kada je izašao, imao je šta i da vidi. Dim se širio i do njegove kuće. 


"Pa vidio sam dolje u dvorištu, vjetar donio otpada. Gorjela ova srednja hala, tu gdje su mašine, to je glavno“, kaže očevidac požara Cvijetin Stojanović.

Stojanović kaže da je požar bio velik i da su ga vatrogasci teško ugasili.

"To je velika šteta, otišla je glavna proizvodnja, to je sigurno 80 odsto šteta“, kaže on.

Proizvodna hala preduzeća nalazi se u industrijskoj zoni Ljeljenča. Zbog velikih razmjera požara, saobraćaj se sa magistralnog puta Bijeljina - Brčko preusmjeravao kroz semberska sela. Uzrok požara biće poznat nakon što se uviđaj obavi. U trenutku njegovog izbijanja, u preduzeću su bili radnici koji su obavljali posao u trećoj smjeni. 

Vlasnik bijeljinskog preduzeća "Mega-drvo" Svetozar Ostojić rekao je da je šteta nastala od požara u pogonima tog preduzeća, prema prvim procjenama, veća od 15 miliona KM, da je sada najvažnije sačuvati radnike do obnove proizvodnje, kao i da mu je pomoć ponudio i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Mega drvo porodično je preduzeće osnovano 1996. godine. Danas predstavljaju jednog od najvećih izvoznika iz Semberije. Egzistenciju su obezbjeđivali za 335 ljudi.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: