Počela modernizacija parkirališta u Trebinju | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Počela modernizacija parkirališta u Trebinju

Izvor: Radio Trebinje | Datum:10.04.2023.

U okviru projekta ’ Pametni grad’ , koji sprovodi beogradska firma ’ Alumatik plus’ u saradnji sa ’ Elektroprivredom RS’ i Parking-servisom Trebinje, počela je sveobuhvatna digitalizacija i modernizacija javnih parkirališta u gradskoj parking-zoni u Trebinju.

U pitanju je sistem koji će omogućiti manje gužve i bolje kontrole ulaska i izlaska vozila u NJegoševoj i Stepe Stepanovića, ali će se automatski znati i postoji li i koliki je broj slobodnih mjesta na parkinzima.

Vozači koju budu parkirali svoja vozila na dva velika parkinga u ovim ulicama, pored zgrade ’ Elektroprivrede RS’ i u bivšoj vojnoj kasarni, parkiranje će plaćati na izlaznoj rampi umjesto na naplatnim montažnim kućicama.

Prilikom ulaska na jedan od ova dva zatvorena parkinga treba pritisnuti dugme i dobije se tiket koji se skenira na izlasku i ispostavlja račun.

’ Imaju tri vrste plaćanja, kartično plaćanje, papirnim i metalnim novcem, ali će svakako tu biti i naši radnici da regulišu sve ako bude nekih problema’ , kažu u trebinjskom Parking-servisu.

Trebinjski vozači se raduju novom načinu parkiranja, jer smatraju da je krajnje vrijeme bilo da se regulišu parkinzi u užem dijelu grada, ali ostaju primjedbe na cijenu parking-sata.

Dva zatvorena parkinga u gradu, koji pripadaju drugoj zoni u kojoj je i najgušći promet, biće modernizovani i opremljeni najnovijom opremom, čije su najveće olakšice te što će vozači unaprijed znati ima li uopšte mjesta na parkingu, pa neće ni imati potrebu ulaziti u parking-prostor.

Trenutna cijena karte na parkingu u krugu kasarne je pola marke za sat parkiranja, a pored zgrade ’ Elektroprivrede RS’ je marku i po, ali će se na ove dvije lokacije uvođenjem novog sistema te cijene i povećati, dok će mjesečne karte koje su do sada važile za oba ova parkinga uskoro važiti samo za jedan parking na koji se karta odnosi.

U prvoj zoni, u kojoj su sve otvoreni parkinzi, naplata će se vršiti kao i do sada, odnosno putem SMS-a, putem postojećih parkomata ili putem kiosk karata, ali i za te ulice postoje mjesečne karte.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: