Dodik: Republika Srpska je naše zajedničko dobro djelo | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Dodik: Republika Srpska je naše zajedničko dobro djelo

Izvor: RTRS | Datum:16.04.2023.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je danas Vaskrs svim hrišćanima koji proslavljaju ovaj praznik.

On je na svom Instagram profilu napisao da "nas vaskrsenje Hristovo iznova nas jača u vjeri i ljubavi, u pravdi i istini, u porodičnim vrijednostima, u svakom dobrom i čestitom djelu.

- Republika Srpska je naše zajedničko dobro djelo, kojoj na današnji dan posvećujemo molitve jer je ona garancija našeg opstanka - napisao je u objavi.

Dodik je istakao da je ponosan na Republiku Srpsku u kojoj danas počinje veliki sportski događaj - teniski turnir Srpska open.

- Protekle sedmice otvorili smo teniski kompleks koji zaslužuju Banjaluka i Republika Srpska. Posebno sam zahvalan Novaku Đokoviću i njegovoj porodici koji su prihvatili moju inicijativu da Banjaluka bude domaćin ovog teniskog turnira, koji će biti praćen širom svijeta. Siguran sam da nećemo stati na ovome i da idemo na nove pobjede - napisao je Dodik.

On je napomenuo da je razgovarao i sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o unutrašnjim problemima, koji su, kako kaže, veoma teški na nivou BiH jer je "situacija bremenita stalnim zahtjevima da se razgrade ustavni i dejtonski položaj Srpske".

- Upoznao sam ga da su kulminirali ignorantnim, ciničnim i bezobraznim zahtjevima da se sada imovina postavi kao problem na nivou BiH kako bi oni rješavali tu imovinu. To je za nas neprihvatljivo jer imovina pripada Republici Srpskoj i to je riješeno Dejtonskim sporazumom - napisao je dodik na svom Instagram profilu.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: