Festivalski dan 'Sloboda narodu' u Trebinju | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Festivalski dan 'Sloboda narodu' u Trebinju

Izvor: Radio Trebinje | Datum:19.04.2023.

U organizaciji Udruženja „Pro Eduka“, u Trebinju se danas održava Festivalski dan „Sloboda narodu“.

Srđan Puhalo, programski direktor festivala je istakao da je ideja oko organizovanja ovog festivala veoma jednostavno nastala.

„Da govorimo o nekim temama o kojima se u društvu ne govori mnogo. Da pričamo sa ljudima koji se ne plaše da kažu ono što misle. A i da ohrabrimo one koji se plaše da pričaju, da kažu što žele. Znači i sebe i druge da podsjetimo koliko je važna sloboda“, priča Puhalo i dodaje da je festival podijeljen u četiri panel diskusije, predavanja, radionice, predstave...

„Počećemo sa kako je biti Bošnjak i Hrvat u Republici Srpskoj, pa onda kako je biti Hercegovac u BiH. Treća panel diskusija posvećena je aktivizmu u kulturi, a na kraju Zakon o klevetama i uvredama. Panelisti su različiti, pozvali smo ljude koji imaju šta da kažu. Koji se ne plaše šta da kažu. Očekujemo danas da dođe potpredsjednik Republike Srpske Ćamil Duraković, očekujemo poslanike iz Narodne skupštine, doći će neko iz Crne Gor,e a biće tu i Trebinjaca. U principu, zvali smo svakoga ko se ne plaši da nešto kaže i da ima šta da kaže“, zaključio je Puhalo. 

Festival se organizuje u gradovima širom Bosne i Hercegovine.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: