PRIPREMLJENA BROŠURA O DOBROJ PRAKSI EU ZA UPRALJANJE ČVRSTIM OTPADOM | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

PRIPREMLJENA BROŠURA O DOBROJ PRAKSI EU ZA UPRALJANJE ČVRSTIM OTPADOM

Izvor: SRNA | Datum:24.04.2023.

U Trebinju i Nikšiću se realizuje prekogranični ekološki projekat u okviru koga je izrađena i brošura o dobroj praksi EU u oblasti upravljanja čvrstim otpadom, čiji je cilj jačanje kapaciteta institucija koje se bave zaštitom životne sredine i informisanje stanovništva o značaju unapređivanja sistema upravljanja čvrstim otpadom i usklađivanja sa standardima EU u toj oblasti.


Brošura je pripremljena u okviru projekta Prekogranična inicijativa za zaštitu životne sredine / FORS Montenegra Cross-border Environmental Initiative/, saopšteno je iz trebinjske Gradske uprave.

Projekat se realizuje u partnerstvu sa gradom Trebinjem i Komunalnim preduzećem iz Nikšića, a finansira ga Delegacija EU u BiH, u okviru IPA programa prekogranične saradnje BiH - Crna Gora 2014-2020, dok je sufinansiranje projekta u Crnoj Gori obezbijedilo Ministarstvo javne uprave.

Riječ je o dvoipogodišnjem projektu, čije su glavne aktivnosti i organizovanje prekograničnih obuka za zaposlene u institucijama koje se bave zaštitom životne sredine, kampanja podizanja nivoa ekološke svijesti građana.

Aktivnosti u okviru projekta su i istraživanje o strukturi čvrstog otpada u ciljnom području i ekološkim navikama stanovništva, obezbjeđivanje preporuka za unapređivanje sistema upravljanja čvrstim otpadom, nabavku opreme i vozila za komunalna preduzeća i institucije koje se bave zaštitom životne sredine i slično. 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: